Vacunació i Ús de Màscares Claus per a Reduir Contagis a València

El conseller de Sanitat de la Comunitat Valenciana, Marcià Gómez, ha expressat la seva confiança que la campanya de vacunació sense cita prèvia i l’ús obligatori de màscares en centres sanitaris i sociosanitaris contribuiran significativament a disminuir la incidència de contagis per virus respiratoris. Durant la seva visita a les noves instal·lacions del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) a València, Gómez ha emfatitzat que, malgrat l’augment d’infeccions, no s’ha registrat un col·lapse en els serveis de salut.

Amb més de 72.000 dosis administrades contra la COVID-19 i la grip en només tres dies, el conseller espera que la vacunació tingui un impacte positiu en la contenció de la propagació del virus. A més, ha defensat l’ús de la màscara en entorns sanitaris i sociosanitaris com una mesura preventiva crucial.

Gómez ha refutat les afirmacions d’un possible col·lapse als hospitals, insistint que només un hospital ha requerit reprogramar les seves activitats. En resposta a les crítiques del sindicat d’Infermeria Satse sobre la suspensió d’algunes activitats quirúrgiques i el maneig de pics d’urgències, ha assegurat que la majoria dels hospitals estan funcionant normalment.

Quant a la possibilitat de relaxar les mesures d’ús de màscares, el conseller ha subratllat la importància de seguir les recomanacions dels experts, els qui suggereixen mantenir l’obligatorietat fins que es registrin dues setmanes consecutives de descens en la incidència d’infeccions.

Gómez també ha criticat la presa de decisions unilaterals per part del Ministeri de Sanitat, advocant per un enfocament més consensuat i basat en l’assessorament tècnic. En relació amb la planificació de la campanya de vacunació del pròxim any, ha indicat la possibilitat d’introduir millores basades en l’aprenentatge i la dinàmica de la planificació sanitària.

Finalment, en resposta a les crítiques sobre la falta de vacunes en alguns centres de salut i residències d’ancians, Gómez ha convidat als crítics a informar la seva conselleria sobre qualsevol deficiència per a poder abordar-la de manera efectiva. Ressalta l’alta cobertura de vacunació en la Comunitat i es compromet a esmenar ràpidament qualsevol fallada detectada.

Compartir en redes sociales