València s’Encamina a Ser Amfitriona de l’Europeu de Pista Coberta 2027 després de la Retirada de Gènova

La candidatura de València presentarà aquest divendres a Roma la seva proposta per a albergar l’Europeu de Pista Coberta en 2027, després que el seu competidor, Gènova, retirés la seva candidatura, segons fonts oficials.

L’exposició de València està programada per a les 15 hores i s’espera que la ciutat sigui oficialment designada com a seu de l’esdeveniment en les primeres hores de la tarda.

Encara que l’exposició inicialment té un límit de quinze minuts, la retirada del projecte de Gènova podria permetre una extensió. La candidatura valenciana ha sol·licitat a la Federació Europea la presència de més de les sis persones inicialment autoritzades per a entrar a la sala de l’hotel Palacio Mides de Roma.

Per part de València, seran presents l’alcaldessa María José Catalá, la regidora d’esports Rocío Gil i la directora de la Fundació Esportiva Municipal, María Ángeles Vidal. També assistiran la secretària autonòmica de cultura i esports, juntament amb Luis Cervera, director general d’esports de la Generalitat. Per part de la Federació Espanyola seran presents el seu president, Raúl Chapado, i Luis Saladie, director de competicions, així com Beatriz Santos, directora de relacions internacionals.

S’espera que Catalá, Añó, Xapat i Saladie defensin la candidatura, especialment en cas de preguntes tècniques. La proposta té com a epicentre el Velòdrom Luis Puig, que ja va ser seu d’aquesta competició en 1998 i del Mundial en 2008. A més, es contempla l’ús de la Fira de Mostres i l’Estadi del Túria com a instal·lacions complementàries, juntament amb la pista d’atletisme municipal de Paterna per a escalfament i entrenament.

A més dels discursos, es projectaran diversos vídeos de València, destacant la pràctica de l’esport a la ciutat, i s’exhibiran fotografies de les reeixides edicions anteriors d’aquest campionat, així com dels principals atractius turístics, com la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Compartir en redes sociales