Diana Morant: «Construint una societat millor»

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats i secretària general del PSPV-PSOE, Diana Morant, ha expressat el compromís del Govern d’Espanya de continuar edificant «una societat millor», malgrat els obstacles i l’adversitat.

Morant va fer aquestes declaracions en començar la manifestació del Dia del Treball a València, on es va unir a la marxa convocada pels sindicats CCOO i UGT sota el lema ‘Per la plena ocupació: menys jornada, millors salaris’, per a advocar per mesures que impulsin la plena ocupació i la reducció de la jornada laboral, i per a defensar el model europeu de benestar.

La ministra va subratllar la importància contínua de la lluita dels treballadors i va recalcar que aquesta lluita no pot detenir-se fins a aconseguir l’objectiu de la plena ocupació i unes condicions laborals justes per a tots.

En aquest Primer de Maig, Morant va destacar que actualment a Espanya hi ha més persones ocupades que mai en la història, amb més de 21 milions de treballadors, incloent-hi un augment significatiu de dones i joves en el mercat laboral.

A més, va ressaltar que la temporalitat laboral ha aconseguit «mínims històrics» i s’han millorat els salaris més baixos amb la pujada del salari mínim. També va assenyalar que s’estan transformant els sectors productius amb un increment en els treballs d’alta qualificació i més ben remunerats, destacant que un de cada cinc noves ocupacions correspon a l’àmbit de la ciència, la tecnologia i la innovació.

Morant va estar acompanyada en la manifestació per altres líders socialistes, inclosa l’exministra Leire Pajín, que encapçalarà la candidatura del PSOE en les eleccions europees, i la portaveu socialista a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez. També van participar en les marxes altres membres del govern com Arcadi España i Patricia Blanquer, així com la exalcaldesa de Castelló, Amparo Marco.

Compartir en redes sociales