Carlos Mazón afirma que el franquisme va ser una dictadura i advoca per la lluita contra la violència de gènere

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha declarat aquest dilluns que no té problema a afirmar, com a president del Govern valencià, que el franquisme va ser una dictadura.

A Vila-real, Mazón va respondre a les declaracions de la consellera de Justícia i Interior, Elisa Nuñez (Vox), qui en una entrevista recent va expressar que Franco és un personatge històric i que ella no va viure aquesta època en haver nascut en 1977.

Mazón va reafirmar la seva postura, esmentant que ha expressat la seva opinió en diverses ocasions, inclòs en el ple de Les Corts, i que continuarà fent-lo. Va insistir que crida a les dictadures pel seu nom i va qüestionar a altres partits per la seva retòrica entorn de la violència de gènere.

El president va subratllar la importància de combatre la violència de gènere i va defensar la necessitat d’accions concretes més enllà de les discussions sobre terminologia. Així mateix, va criticar decisions passades del Partit Socialista, Sumar i Podem en relació amb aquesta problemàtica, com la derogació de la coneguda com a llei del «sol sí que és sí» i la supressió de jutjats comarcals.

Mazón va destacar que l’enfocament ha d’estar a enfortir la lluita contra la violència de gènere, més enllà de debats semàntics, i va afirmar la seva disposició a continuar treballant en aquest àmbit.

Compartir en redes sociales