Protestes a l’Hospital Clínic de València contra les polítiques de retallades sanitàries

Treballadores de l’Hospital Clínic de València s’han concentrat aquest dimarts per a expressar el seu malestar i rebuig a les polítiques de retallades impulsades per la Conselleria de Sanitat del Govern de Mazón.

Les protestes, convocades pels sindicats de la Taula Sectorial de Sanitat CCOO, UGT i Intersindical Valenciana, també s’han dut a terme als hospitals General de Castelló i General d’Alacant. Principalment, s’han dirigit contra la mobilitat forçosa de les macroàrees i la falta d’implementació de la jornada laboral de 35 hores, que ja estava acordada amb un augment del personal.

Rosa Atiénzar, secretària general de la Federació de Sanitat del sector sociosanitari de CCOO del País Valencià, ha criticat el Decret llei de les macroàrees, que estableix la mobilitat forçosa dels treballadors entre centres sense garantir la cobertura del lloc d’origen.

Per part seva, Eva Plana, secretària d’UGT Serveis Públics de Sanitat, ha demandat una borsa d’ocupació justa i l’eliminació de places amb característiques específiques, considerant aquestes com a «mesures arbitràries».

Les organitzacions sindicals també han advertit sobre l’augment de les llistes d’espera a causa de la retallada de mòduls, la qual cosa, segons ells, porta als pacients a recórrer a assegurances privades, externalitzant així el servei sanitari.

Des de la Secció Sindical del departament Clínic-Malva-rosa, s’exigeix al conseller de Sanitat complir amb els pactes i obrir una veritable negociació a través del diàleg social i taules de negociació abans de presentar decrets, ja que afirmen que no estan sent tinguts en compte.

Les mobilitzacions continuaran el 30 d’abril davant la Conselleria de Sanitat, el 7 de maig novament en els centres de treball i el 14 de maig davant el Palau de la Generalitat.

Compartir en redes sociales