Zones Afectades per Emergències: Govern Declara Mesures i Reconeix a Herois de Campanar

El Govern ha anunciat aquest dimarts la declaració de Zona Afectada Greument per una Emergència de Protecció Civil en àrees impactades per incendis, inundacions i altres fenòmens en set comunitats, incloent-hi l’edifici devastat per l’incendi en el barri valencià de Campanar.

A més, segons la portaveu del Govern, Pilar Alegría, en la conferència de premsa posterior al Consell de Ministres, s’han aprovat medalles al Mèrit de la Protecció Civil per a totes les persones, serveis d’emergència i forces de seguretat que van treballar «fins al límit» durant l’incendi del 22 de febrer, en el qual van perdre la vida 10 persones.

Alegria va informar sobre la declaració de Zona Afectada Greument per una Emergència de Protecció Civil en regions de Castella i Lleó, la Comunitat Valenciana, Galícia, Andalusia, Astúries, Balears i Cantàbria, des del 21 de juny de 2023 fins al 26 de febrer passat.

Si bé encara no s’ha quantificat el cost econòmic d’aquesta mesura, el Govern estima que serà d’aproximadament 6 milions d’euros.

En relació amb les medalles al Mèrit de la Protecció Civil, la portaveu va destacar la concedida al porter de la finca afectada per l’incendi de Campanar, Julián García Antón, així com les atorgades als bombers de València, tant municipals com del Consorci Provincial.

Així mateix, es van atorgar medalles al tercer Batalló d’Intervenció en Emergències de la UME, a les policies locals i nacionals, als voluntaris de Protecció Civil, a l’Equip de Resposta Immediata d’Intervenció Psicosocial de la Creu Roja i al Servei d’Emergències Sanitàries de la Generalitat Valenciana.

Pilar Alegria va expressar en nom del Govern el seu «reconeixement i agraïment més sincer» a tots ells per la seva labor en l’incident de Campanar.

Compartir en redes sociales