Vox i PP pacten a Nàquera llevar banderes LGTBI i manifestacions davant violència masclista

Foto: Vox Nàquera

L’acord de govern de Nàquera entre Vox, guanyador de les eleccions, i el PP inclou mesures com la retirada de banderes LGTBI dels edificis oficials i substituir les concentracions contra la violència masclista per actes «contra tota violència» o «contra la violència».

Així es desprén de l’acord que Vox ha compartit en les seues xarxes socials i que ha permés la investidura d’Iván Expósito com a alcalde d’aquest poble de 7.700 habitants dissabte passat, després d’haver obtingut Vox 4 regidors i el PP 3 en les eleccions municipals del passat 28 de maig.

Entre els punts de l’acord es troben la «promoció dels valors constitucionals» i el compromís de no col·locar banderes LGTBI en balcons i façanes d’instal·lacions municipals.

El punt 16, a més, inclou: «Substituir les concentracions de ‘No a la violència masclista’ per ‘No a la violència’ o ‘Condemnem tota violència’.

Altres punts són la «celebració del dia de la Constitució i la Hispanitat» en el municipi, en al·lusió al 6 de desembre i al 12 d’octubre, o l'»ajust de la política de subvencions municipal» amb la «supressió d’aquelles que no tinguen una marcada funció social, esportiva, cultural» i de les destinades «a finançar entitats independentistes i pancatalanistes».

També s’estableix com a punt de l’acord la «retallada de la despesa política socialment improductiva, revisant les partides de publicitat institucional i despeses supèrflues», i la delegació de competències en matèria de comunicació institucional, xarxes i premsa estarà en mans d’una regidora de Vox.

A més, s’acorda la «neutralitat institucional en l’àmbit cultural», la «defensa de les tradicions i cultura valenciana així com de les festes populars del municipi» i la «defensa de la propietat enfront de l’ocupació il·legal».

En l’equip de Govern, un dels quatre regidors de Vox tindran les competències de Tradicions i Festejos Taurins, Comunicació Institucional, Protocol, Patrimoni, Aigües, Agricultura, Caça i Ramaderia.

Un altre d’ells comptarà amb les competències d’Administració Local, Família, Vida i Tercera Edat, Urbanitzacions i Noves Tecnologies, mentre que el tercer dels edils tindrà Benestar Social, Recursos Humans, Sanitat, Educació i Atenció al Ciutadà i l’alcalde tindrà competències d’Hisenda, Seguretat Ciutadana i Règim Interior.

Entre els regidors del PP es repartiran les competències d’Urbanisme, Obres Públiques, Serveis municipals, Esports, Parcs i jardins, d’una banda, Emergències, Joventut, Cultura i Festes, per una altra i, finalment, Turisme, Ocupació, Desenvolupament Local, Comerç, Indústria i Fires.

El «pacte de la vergonya i de l’odi»

Des del PSPV-PSOE de Nàquera han considerat que aquest acord és «el pacte de la vergonya i de l’odi», fruit de «la dupla de la dreta i l’extrema dreta que converteix a Nàquera en laboratori de les polítiques de discriminació cap als col·lectius víctimes de major violència».

Així mateix, han convidat als veïns de la localitat a col·locar banderes arcs de Sant Martí als seus balcons i finestres, «amb els colors que el nou govern nega a tota la societat».

Compartir en redes sociales