València Manté la seva Adhesió al Fons de Liquiditat Autonòmic per a 2024

El Govern de la Comunitat Valenciana ha confirmat la seva continuïtat en el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) per a l’any 2024, complint amb els requisits establerts per a l’activació i aplicació d’aquest fons en el marc del Fons de Finançament a Comunitats Autònomes. La decisió ha estat anunciada per Ruth Merino, consellera d’Hisenda i portaveu del Consell, en la roda de premsa posterior al ple de l’executiu autonòmic.

L’acord aconseguit pel Govern valencià reflecteix la necessitat d’adaptar-se a les circumstàncies actuals, especialment en un context marcat per la incertesa sobre les regles fiscals i els objectius d’estabilitat per al 2024. Aquesta situació sorgeix després de la suspensió de les regles fiscals en 2020 a causa de la pandèmia, la qual cosa va permetre als Estats membres de la Unió Europea pausar temporalment els seus compromisos de consolidació fiscal.

A més, l’acord recorda que la reforma del marc fiscal europeu encara es troba en negociacions i que la reforma del sistema de finançament autonòmic segueix pendent. Per tant, l’adhesió al FLA es presenta com un pas necessari per a complir amb els requisits exigits per a la seva implementació i operativitat.

En un altre aspecte, la Comissió d’Experts per a la Reforma del Sistema de Finançament es reunirà aquest dimecres per a discutir ajustos a la proposta de 2017, adaptant-la a les condicions actuals. Finalment, s’espera la convocatòria de la Comissió mixta Corts-Consell, que informarà sobre les mesures preses pel Govern autonòmic en la reforma del finançament, una vegada que el Parlament valencià designi als seus membres.

Compartir en redes sociales