Temps inestable amb ruixats i tempestes en la Comunitat Valenciana aquesta setmana

Un hombre rellena una botella de agua en una fuente pública. EFE/Ana Escobar/Archivo

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat que el cel de la Comunitat Valenciana presentarà aquest dijous intervals nuvolosos, acompanyats de probables ruixats i tempestes ocasionals a partir del migdia. S’espera que aquestes tempestes puguen anar acompanyades de ratxes de vent molt forts, principalment en la meitat sud de la regió, on també es pronostiquen temperatures diürnes significativament altes.

Segons els informes d’Aemet, les temperatures mínimes experimentaran un descens a l’interior de la meitat nord, mentre que en la resta es mantindran sense canvis o registraran un lleuger descens. D’altra banda, es preveu un descens en les temperatures màximes a les províncies de Castelló i Alacant, amb una lleugera baixada també a València.

Malgrat aquests descensos, les temperatures diürnes continuaran sent elevades, especialment en la meitat sud i en punts de l’interior nord de la Comunitat Valenciana. El vent serà variable durant el dia, amb predomini de la component aquest en les hores centrals.

Per al divendres, s’espera un canvi en les condicions meteorològiques, amb intervals de núvols baixos al principi i final del dia, i cels poc nuvolosos en les hores centrals del terç nord i en el litoral sud i central. No obstant això, en la resta de la regió es pronostica un cel poc nuvolós o buidat. A partir del migdia, es preveuen intervals nuvolosos d’evolució diürna a l’interior de Castelló i el nord d’Alacant, amb possibles ruixats i tempestes ocasionals.

Quant a les temperatures per al divendres, s’espera un descens generalitzat, mentre que el vent serà fluix i variable, tendint a la component aquest durant la vesprada.

En les últimes vint-i-quatre hores, les capitals de província de la Comunitat Valenciana han registrat les següents temperatures extremes:

Castelló: 24 °C (mínima) i 34,1 °C (màxima).
València: 25 °C (mínima) i 32,5 °C (màxima).
Alacant: 24,5 °C (mínima) i 34,8 °C (màxima).
Les autoritats meteorològiques recomanen a la població estar atenta als avisos i actualitzacions per a prendre les precaucions necessàries davant les possibles inclemències del temps a la regió.

 

Compartir en redes sociales