Tanca un centre de salut de Paterna per baixa laboral massiva davant amenaces i agressions

Foto: EFE

El centre de salut del barri de La Coma, a Paterna (València), ha sigut tancat aquest dimecres perquè la pràctica totalitat dels seus professionals d’Atenció Primària ha sol·licitat la baixa laboral, «degut en gran part a les amenaces que reben diàriament, en alguna ocasió amb armes», i que aquest dimarts va derivar en l’atac a un metge per part d’un pacient.

Des de la Conselleria de Sanitat han informat a EFE que la direcció del departament de salut Arnau Vilanova-Llíria s’ha vist «obligada a paralitzar» l’activitat del centre de salut «davant la situació de baixes laborals dels professionals ocasionades per les agressions i amenaces rebudes en els últims dies».

«Res més conéixer-se la notícia es va activar el protocol contra agressions de la Conselleria i es va oferir suport als professionals del centre», segons les fonts, que han indicat que la previsió és que La Coma puga reprendre l’activitat de manera progressiva a partir de la setmana vinent.

La Coma, situat en el municipi Paterna, a uns deu quilòmetres del centre de València, és un barri d’acció preferent, aïllat del seu nucli urbà, considerat una zona marginal i conflictiva i format sobretot per habitatges socials.

Segons la Conselleria, diversos treballadors del centre han sol·licitat la baixa després de les últimes agressions, per la qual cosa s’ha procedit a oferir aquestes vacants a través de la borsa de treball.

De moment, només s’atén la Unitat de Conductes Addictives i l’àrea de Salut Mental, i l’atenció urgent per als ciutadans adscrits a aquest centre s’ofereix ara en altres centres pròxims com La Canyada, La Lloma Llarga, El Clot (que a més compta amb Punt d’Atenció Continuada), Campament i Santa Rita.

Actualment, el centre compta amb dues persones de seguretat i, paral·lelament, s’ha reforçat la vigilància per part de la Policia Local, segons les fonts.

CCOO DENÚNCIA FALTA DE SEGURETAT

El sindicat CCOO ha denunciat la «falta de seguretat» que hi ha en aquest centre de salut, els pacients de la qual estan sent derivats a altres ambulatoris de la zona bàsica per a ser atesos.

Segons explica, el centre sanitari està custodiat per dos guàrdies de seguretat, «una cosa totalment insuficient, ja que fan falta un altre tipus d’accions per a garantir la seguretat real de les persones treballadores i usuàries».

Afig que les persones treballadores d’aquest centre sanitari «exigeixen treballar amb seguretat i lamenten que l’agressivitat d’unes persones estiga perjudicant la població d’aquesta zona que necessita atenció sanitària en el seu centre més pròxim».

El sindicat exigeix a l’Administració que es «prenguen mesures perquè cesse d’una vegada per sempre la violència que pateix el personal i que està perjudicant la seua salut, tant física com emocional».

Compartir en redes sociales