Intens Debat en Les Corts sobre la Llei de Memòria Democràtica

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, va abordar aquest dijous en Les Corts Valencianes, en resposta a una pregunta del grup socialista, el tema del franquisme, assegurant que Franco va ser un dictador i que el franquisme «va ser una dictadura». A més, va criticar al PSPV-PSOE, assenyalant que «només els interessa Franco».

Mazón va expressar aquestes afirmacions durant el ple de Les Corts, que posteriorment va aprovar la tramitació de les cinc proposicions de llei impulsades pel PP i Vox, inclosa la derogació de la llei de memòria democràtica i el seu reemplaçament per una que abastarà des de 1931 fins a l’actualitat.

En resposta a la pregunta del síndic socialista, José Muñoz, sobre si considerava que el franquisme va ser una dictadura, Mazón va afirmar rotundament que sí. A més, va ironitzar sobre el suposat problema del socialisme alacantí amb el règim franquista.

El síndic socialista va retreure la utilització de la paraula concòrdia per a descriure una llei que considerava una «infàmia», recolzada per un president que se sent «representat pel feixisme». En resposta, Mazón va llegir un passatge del llibre de Manuel Chaves Nogales ‘A sang i foc’, va lliurar el llibre a Muñoz i va exhibir una foto de Miguel Hernández en el seu escó.

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, va criticar durament les lleis proposades i va acusar a Mazón de no voler parlar d’Eduardo Zaplana. Mazón va respondre recordant el seu èxit electoral en la Diputació d’Alacant.

Finalment, el síndic de Vox, José María Llanos, va acusar l’oposició de fer «teatre» amb aquestes lleis i va suggerir que, si el seu partit portés les fotos de «els milers de màrtirs massacrats pel socialisme», no cabrien en Les Corts.

Compartir en redes sociales