Sequera i Calor Inusual: Desafiaments Climàtics en la Comunitat Valenciana

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha alertat sobre les condicions climàtiques extremes que estan marcant l’any hidrològic en la Comunitat Valenciana, caracteritzat per una sequera sense precedents i un augment significatiu de les temperatures.

Des de l’inici de l’any hidrològic l’1 d’octubre, fins a la data d’avui, la regió ha experimentat sis mesos i deu dies de sequera, la qual cosa representa una situació inusual i preocupant. Segons dades de la Aemet, el dèficit mitjà de precipitacions durant aquest període ha aconseguit el 73%, mentre que l’anomalia en les temperatures ha estat de +2,3 graus Celsius.

El mapa nacional del percentatge de precipitació acumulada en aquest any hidrològic revela que gran part del territori valencià es troba per sota del 50%, i fins i tot per sota del 25% en la zona costanera, la qual cosa reflecteix la severitat de la sequera a la regió.

Quant a les temperatures, la Aemet adverteix sobre un nou episodi de temperatures «càlides molt anòmales», especialment notables a l’interior, encara que s’espera un alleujament en el litoral gràcies a les brises que refrescaran l’ambient a partir del migdia.

Malgrat l’estabilitat climàtica característica de la primavera i l’inici de l’estiu, amb la presència de brises que solen refrescar el litoral, les altes temperatures continuen sent un desafiament per a la regió, destacant la necessitat de mesures d’adaptació i conscienciació enfront dels efectes del canvi climàtic.

Compartir en redes sociales