Riba-Roja, Reconeguda pel seu Projecte Innovador Guardià en els Premis ONU go!ODS

Aquest dijous, l’ONU Espanya i la Fundació Rafael del Pi van lliurar a l’Ajuntament de Riba-Roja el premi nacional go!ODS en reconeixement a la seva labor innovadora i de protecció a la vida i els ecosistemes terrestres a través del projecte Guardià.

Els regidors José Ángel Hernández i José Luis Ramos van rebre el guardó a Madrid de mans de la presidenta del Pacte Mundial de l’ONU Espanya, Clara Arpa, i de la presidenta de la Fundació Rafael del Pi, María del Pi. Aquest premi destaca la naturalesa preventiva contra incendis i la regeneració de l’aigua residual basada en sistemes de tractament i canons antiincendis «innovadors».

Juntament amb l’Ajuntament de Riba-Roja, també van ser reconeguts l’ajuntament de Paterna, amb el qual comparteixen el projecte, i l’empresa Hidraqua, amb la qual mantenen una col·laboració públic-privada. Hernández va assenyalar que aquesta col·laboració demostra el fructífer que és apostar per projectes innovadors amb el sector privat, amb el qual mantenen diverses iniciatives que permeten modernitzar el municipi, fomentar la formació, la sensibilització i la creació d’ocupació.

Per part seva, el regidor d’Emergència Climàtica i Agenda 2030, José Luis Ramos, va destacar la importància d’enfrontar els riscos de sequera i incendis, subratllant que el projecte Guardià és un gran projecte de caràcter europeu que conviden a emular en més municipis per a contribuir al desafiament de la crisi climàtica.

Compartir en redes sociales