Riba-Roja Impulsa la Participació Femenina en l’Organització de Festejos Juvenils

L’Ajuntament de Riba-Roja, en col·laboració amb les Associacions de Fadrins dels anys 2023, 2024, 2025 i 2026, ha pres la iniciativa per a fomentar la participació activa de les dones en l’organització dels festejos juvenils del municipi. Històricament, les dones no havien tingut representació en la junta directiva ni en els grups de joves organitzadors de Fadrins. Per això, des de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Riba-vermella, s’ha promogut un acord amb l’objectiu d’incentivar la participació femenina en un dels esdeveniments més importants dirigits a la joventut del municipi.

A través de diverses reunions, s’ha explicat el propòsit de l’acord, que busca impulsar campanyes per a facilitar a les joves interessades la incorporació a l’associació, proporcionant-los tota la informació necessària. D’aquesta manera, s’assegura que la igualtat d’oportunitats es converteixi en una realitat, alineant-se amb els plans d’igualtat municipals i la legislació vigent, com la Llei 3/2007 de 22 de març, que dona suport al principi d’igualtat de dones i homes.

L’acord s’ha formalitzat amb la signatura de l’alcalde de Riba-Roja, Robert Raga, la regidora d’Igualtat, Raquel Pamblanco, i els presidents de Fadrins dels anys 2023 a 2026. En l’acte de signatura també van ser presents Alfredo Pla, regidor de Festes; David Barbancho, regidor de Joventut; i Verónica Blanco, tècnica d’Igualtat. Amb aquesta declaració conjunta, els membres de les associacions de Fadrins es comprometen a promoure la participació activa de les dones, fomentant la seva inclusió en rols organitzatius i de lideratge.

A més, l’acord inclou el compromís de les associacions de Fadrins de col·laborar en els Punts Violeta durant els esdeveniments festius, espais destinats a garantir un entorn segur i lliure de violència de gènere. Així mateix, s’acorda mantenir i revisar periòdicament el reglament intern, assegurant que estigui actualitzat i coherent amb els principis d’igualtat d’oportunitats.

L’àrea d’Igualtat actuarà com un òrgan consultiu, oferint assessorament i col·laboració en qüestions rellevants per a la defensa de la igualtat de dones i homes en les festivitats organitzades per Fadrins.

“Estem molt satisfets amb aquest acord, ja que amb aquesta iniciativa reafirmem el compromís de la joventut amb l’equitat de gènere i la creació d’espais inclusius per a les dones joves en la nostra comunitat. Encara que no hi havia una norma que exclogués a les dones de l’organització de Fadrins, creiem que és essencial promoure accions que fomentin la igualtat de gènere real també en l’àmbit festiu, que és molt significatiu per als joves. Continuarem treballant perquè la joventut vegi a l’Ajuntament com un aliat per a construir una societat més justa i igualitària”, va assenyalar Raquel Pamblanco, regidora d’Igualtat.

Compartir en redes sociales