Riba-roja de Túria s’uneix al projecte HORIZON CircSyst per a avançar en solucions circulars en el Sector de l’aigua

Riba-roja de Túria, al costat de Hidraqua, Aquatec i 32 entitats públiques i privades de 10 països europeus, s’ha unit al projecte europeu HORIZON CircSyst, finançat amb fons europeus. Aquest projecte busca desenvolupar Solucions Sistèmiques Circulars en l’àmbit de l’aigua. Tant les entitats com l’Ajuntament de Riba-roja de Túria col·laboraran en el desenvolupament d’un pilot demostrador d’economia circular i aigua regenerada, així com en la transferència i difusió del projecte.

Les Solucions CircSyst s’implementaran en vuit ciutats i regions europees compromeses amb els principis de l’Economia Circular, assegurant la seva integració amb la Iniciativa de Ciutats i Regions Circulars de la Comissió Europea. Els països participants inclouen Espanya, Bèlgica, Suècia, Eslovènia, Grècia, Finlàndia, Hongria, Alemanya, Àustria i el Regne Unit.

El pressupost total del projecte supera els 12 milions d’euros, amb una subvenció màxima pròxima als 11 milions. Hidraqua compta amb un finançament de 221.735 euros, dels quals 155.214 euros provenen de fons europeus; Aquatec amb 495.927 euros, dels quals 347.149,25 euros són subvencionables; i l’Ajuntament de Riba-roja de Túria amb 49.576 euros subvencionables per al desenvolupament del projecte. Cal destacar que l’Ajuntament de Riba-roja de Túria és l’única entitat local municipal que participa en el Consorci com a entitat sòcia amb pressupost.

L’objectiu principal del projecte HORIZON CircSyst és desenvolupar i demostrar noves solucions circulars sistèmiques que augmentin la sostenibilitat mitjançant l’aplicació de models circulars holístics innovadors a escala local i regional. Entre les solucions de CircSyst, s’inclouen nou Projectes pilot sobre Economia Circular del pla d’acció de la Comissió Europea, quatre dels quals estan destinats a la reutilització d’aigües residuals i regeneració en l’àmbit local i regional.

Compartir en redes sociales