Riba-roja de Túria redueix l’atur un 1’7% en l’últim mes

Riba-roja de Túria ha rebaixat en un 1’7% la taxa d’atur en passar dels 1.359 aturats del mes d’abril als 1.336 del mes de maig passats, és a dir, una reducció de 23 persones en aquest període de temps, segons les xifres donades a conéixer per Labora, l’entitat dependent de la Generalitat Valenciana encarregada de l’ocupació i la formació en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Amb les últimes xifres conegudes, l’atur al llarg del present any s’ha reduït en 78 persones des de gener amb 1.414 aturats als actuals 1.336 aturats a Riba-roja de Túria. Si es compara amb els aturats existents al maig de l’any 2021, la disminució és encara major, amb 341 menys, en passar dels 1.677 en aquell moment als 1.336 de l’actualitat. Es tracta d’una de les reduccions d’atur més importants en la localitat durant els últims anys.

L’evolució del nivell d’atur a Riba-roja de Túria segueix el ritme de la resta de la Comunitat Valenciana en la qual l’atur s’ha reduït en 4.526 persones en el mateix període de temps mentre que a Espanya s’ha aconseguit un rècord de fins a 20’8 milions d’ocupacions, una de les xifres més positives des de l’any 2008. L’atur en la Comunitat s’ha reduït en un 1’35% si es compara amb el mes anterior i del 6’18% respecte de maig de l’any 2022.

Per sectors d’activitat, els demandants d’ocupació a Riba-roja de Túria es classifiquen en els 1.008 de l’àmbit dels serveis, altres 157 del sector de la indústria, altres 97 de la construcció, 29 de l’agricultura i, finalment, 45 aturats sense un sector d’activitat definit. En grups d’edat, una gran majoria dels aturats -793 sobre el total- té més de 44 anys, seguits dels 450 que tenen entre 25 i 44 anys i, finalment, altres 93 són menors de 25 anys.

Quant a grups per edat i sexe, el grup de dones de més de 44 anys és el més elevat amb un total de 504 parades, seguit de les 296 dones d’entre 25 i 44 anys que s’eleven a les 296 parades, a més de 289 homes de més de 44 anys, altres 154 homes d’entre 25 i 44 anys i, finalment, 58 homes menors de 25 anys i altres 35 dones, també, menors de 25 anys, tal com es reflecteixen en les estadístiques de Labora.

Quant als grups d’ocupació, una gran majoria dels demandants d’ocupació actuals a Riba-roja de Túria corresponen a ocupacions elementals amb 364 en total, altres 300 persones estan englobades en treballadors dels serveis de restauració, personals, protecció i venedors, altres 183 empleats comptables, administratius i altres ocupacions d’oficina, 156 són artesans i treballadors qualificats de les indústries manufactureres i la construcció, i 122 són tècnics i professionals de suport, entre altres existents.

Per nivell formatiu, un total de 464 aturats han realitzat una primera etapa d’educació secundària sense un títol de graduat escolar o equivalent, altres 376 han realitzat la mateixa etapa formativa però sí que disposen del corresponent títol, altres 108 aturats tenen ensenyaments de grau mitjà de formació professional específica, arts plàstiques i disseny i esportives, a més de 96 amb estudis de batxillerat, 58 han cursat estudis primaris complets i 34 han realitzat ensenyaments universitaris de primer i segon cicle, llicenciats.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes xifres conegudes “animen a continuar progressant i millorant en la creació d’ocupació i treball entre els veïns i les veïnes de la nostra localitat, amb una aposta clara per donar suport a la creació d’empreses i de nous emprenedors, com una de les claus per a rebaixar el nombre d’aturats que segueix una tendència molt positiva experimentada al llarg dels últims mesos”.

Amb aquest nou espai des de l’Ajuntament de la localitat busquen fomentar entre els joves el desenvolupament d’un oci menys consumista i més educatiu i participatiu. Al seu torn, dinamitzar la joventut, oferint-los noves iniciatives d’interés que ajuden a implicar-los progressivament en la vida social, combatent l’estereotip negatiu que existeix en la població adulta respecte als joves, als quals sovint se’ls relaciona amb conductes perilloses i irresponsables.

Compartir en redes sociales