Riba-roja de Túria Llança el seu Primer Pla Jove Local per a Potenciar el Desenvolupament Juvenil

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la seua àrea de Joventut, ha fet un pas significatiu en el suport a la joventut local amb la creació del primer Pla Jove Local. Este pla, elaborat per l’equip de l’àrea de Joventut amb un enfocament participatiu i compromés, està dissenyat per a impulsar el desenvolupament i benestar dels joves de la comunitat.

El principal objectiu del Pla Jove Local és servir com una eina per a garantir els drets dels joves. El pla s’enfoca a coordinar i articular polítiques públiques juvenils que incidisquen en diversos aspectes de la vida dels joves del municipi.

Per a respondre eficaçment a les necessitats de la joventut, el pla ha sigut confeccionat considerant factors clau com la territorialització i els signes d’identitat, a més d’una anàlisi exhaustiva de la realitat juvenil, respectant la normativa vigent i planificant intervencions, avaluacions i seguiments. Este procés ha sigut enriquit per l’informe de resultats del Fòrum Jove, celebrat al març de 2022, on joves d’entre 16 i 30 anys van poder debatre i exposar les seues necessitats i inquietuds.

El regidor de Joventut, David Barbancho, ha destacat la importància del pla com un instrument vital per a millorar contínuament en favor de la joventut local. “Estem establint les bases per a fomentar la participació dels joves amb programes i activitats que s’ajusten a les seues necessitats tant formatives com lúdiques”, afirma Barbancho. El pla es presenta com un document dinàmic i flexible, orientat a les necessitats canviants de la joventut.

Elaborat per un equip dedicat que treballa dia a dia amb els joves en l’espai Territori Jove, el pla compta a més amb una portada il·lustrada per l’artista local Erika Acedo Medina, aportant creativitat i una identitat visual representativa de la comunitat.

El Pla Jove Local reflecteix el compromís de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria amb la pluralitat, la diversitat i el creixement conjunt com a comunitat. A través d’este pla, s’estableix un procés estructurat i coherent que aborda els objectius i actuacions en matèria de joventut de manera estratègica, marcant el camí per a treballar activament en la consecució dels objectius plantejats en este ambiciós document.

Compartir en redes sociales