Riba-roja de Túria Llança el ‘Bo Comerç’ per a Impulsar les Compres Locals

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria posarà en marxa a partir de novembre el ‘Bo Comerç’, en col·laboració amb Càmera València, Caixa Popular i Agrupa (Associació de Comerciants i Professionals de Riba-roja de Túria). L’objectiu és impulsar el consum i l’activitat econòmica en el municipi, dinamitzant el teixit comercial a través de compres en comerços locals i al mateix temps ajudar a les famílies en les seues despeses.

Amb la finalitat de promoure la implementació de la Campanya ‘Bono Comercio Riba-roja’ en el municipi, l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha signat un conveni de col·laboració esta setmana amb el president de Càmera València, José Vicente Morata. Segons el conveni, este organisme participarà en la promoció i gestió de la campanya. La Cambra de Comerç habilitarà un portal web on es registraran tots els comerços participants en la campanya, i la ciutadania podrà adquirir els bons.

L’Ajuntament emetrà un total de 2.170 bons per valor de 100 euros, dels quals 50 euros seran aportats pels ciutadans i els 50 euros restants seran assumits pel consistori. La campanya estarà destinada únicament als residents majors de 18 anys de Riba-roja de Túria.

Per a obtindre el bo, la ciutadania haurà de registrar-se en el lloc web www.bonocomercioribarroja.com, proporcionar el seu DNI/NIE i realitzar un pagament de 50 euros mitjançant targeta bancària. No obstant això, el valor total del bo serà de 100 euros, que es podran utilitzar parcialment en diverses compres. La venda de bons al públic es durà a terme des del 13 de novembre fins al 31 de desembre.

Dels bons emesos, 200 estaran reservats per a la seua compra per part de persones majors de 65 anys, els qui podran acudir físicament, del 13 al 24 de novembre de 2023, a l’Agència de Desenvolupament Local (C/Eusebio Benedito, 30), en horari de 9 a 13 hores. En cas que no s’esgoten estes reserves, estaran disponibles per a la compra a partir del 27 de novembre fins a esgotar existències.

Els beneficiaris rebran un sol bo que podran utilitzar per a realitzar compres en els comerços locals del municipi. Este bo serà compatible amb qualsevol tipus de descompte, oferta o rebaixa disponible en l’establiment per al producte desitjat.

El lloc web recollirà una llista de tots els comerços adherits a la campanya. Riba-roja de Túria compta amb 396 comerços de diferents sectors d’activitat. Aquells que complisquen amb els requisits podran unir-se a la campanya a partir del 26 d’octubre. Com a contribució a la campanya, Càmera València proporcionarà suport tècnic als comerços adherits per a facilitar el procés de bescanvi de bons.

Esta iniciativa té com a objectiu impulsar l’economia en un moment en què la inflació i el conflicte a Ucraïna han elevat significativament els costos energètics i alimentaris. A més, la pandèmia de COVID-19 ha afectat negativament el sector comercial, resultant en un augment considerable de les compres en línia en detriment dels xicotets comerços locals.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha subratllat que «el suport econòmic als xicotets comerços ha sigut un compromís indestructible des que es va declarar l’estat d’alarma per la COVID, i el comerç local és el motor econòmic del nostre municipi, al qual continuarem recolzant, igual que ajudem a les famílies en les seues despeses diàries».

En els últims anys, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha implementat diverses iniciatives per a fomentar el consum en el comerç local, com el Pla Resistir, destinat a cobrir les despeses corrents en l’inici de l’activitat comercial, així com la reducció d’ingressos ocasionada per la crisi econòmica de la COVID-19.

Des de l’inici de la pandèmia al març de 2020, l’ajuntament ha distribuït més de 1,4 milions d’euros procedents de fons municipals, com el programa Emprén destinat a autònoms i professionals del comerç minorista, el Pla Resistir impulsat en col·laboració amb la Generalitat i la Diputació de València, i altres programes com Ribactiva Impulsa’t o Consolida’t, entre altres. A més, s’han dut a terme iniciatives de dinamització com la Campanya Rasca & Guanya i Menja’t el Mercat.

 

Compartir en redes sociales