Riba-roja de Túria Impulsa la Participació Ciutadana amb la Creació de Consells Sectorials

Diverse crowd of people of different ages and races. Multiracial community members standing together. Vector illustration for civil society, diversity, multinational public concept

En una iniciativa destinada a enfortir la participació ciutadana, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través del seu regiduría de Transparència, Govern Obert i Participació Ciutadana, ha començat la formació dels seus Consells Sectorials per als pròxims quatre anys. Estos òrgans busquen facilitar la participació activa dels ciutadans i canalitzar la informació de les associacions en assumptes municipals, comptant amb 14 Consells Sectorials dividits per àrees.

Coincidint amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància i l’Adolescència, el primer Consell de la Infància i l’Adolescència es va celebrar ahir, 20 de novembre. Representants de centres educatius i conservatoris del municipi es van centrar en temes com la discriminació i el dret dels xiquets i xiquetes a expressar les seues opinions, especialment en desacord amb determinades situacions.

La constitució dels Consells continua hui, 21 de novembre, amb el Consell Sectorial de Salut Pública i Alertes Sanitàries, on s’abordaran temes com la situació del nou Centre de Salut i futures accions en matèria de salut.

El calendari de constitució dels consells prosseguirà en els pròxims dies. El Consell d’Igualtat i el Consell d’Esports se celebraran el 22 de novembre, el Consell de Cultura el 27 de novembre, seguit pel Consell de Joventut. El 28 de novembre està programat el Consell de Festes i Tradicions, i el 29 de novembre es constituiran els Consells de Turisme, Medi Ambient, Mobilitat, Canvi Climàtic, Desenvolupament Sostenible i Rural, així com el Consell de Majors, Inclusió i Drets Socials, i el Consell Econòmic i Social.

Una novetat d’esta legislatura és la formació del Consell Agenda 2030, que es constituirà l’11 de desembre. Els membres dels Consells Sectorials, associacions, polítics i càrrecs electes, van rebre formació sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 en les Jornades de Dinamització celebrades al juliol passat.

El tancament de les constitucions serà amb el Consell General de PC, «Consell de Poble», previst per al 13 de desembre. Este últim òrgan, presidit per l’alcalde Robert Raga, integrarà representants de tots els consells anteriors amb la finalitat de traslladar conclusions i propostes.

“Estem realitzant la constitució dels Consells Sectorials, un pas clau perquè l’opinió de tots els ciutadans puga ser tinguda en compte en les decisions del consistori i definir les nostres polítiques municipals. Volem que totes les associacions o entitats ciutadanes interessades en els diferents sectors participen en estos Consells, aportant les seues idees i construint entre tots un municipi en el qual volem viure,” assenyala la regidora Esther Gómez.

Estos òrgans de participació busquen la implicació activa de la ciutadania, i qualsevol veí interessat a aportar la seua opinió pot fer-ho sol·licitant-lo 48 hores abans de la seua celebració mitjançant instància en el Registre d’Entrada.

Compartir en redes sociales