Riba-Roja de Túria Impulsa la Creació de Microempreses amb el Programa ‘Ribactiva Emprén'»

L’Ajuntament de Riba-Roja de Túria ha donat llum verda a les bases reguladores de l’ordenança «Ribactiva Emprén», una iniciativa destinada a estimular la creació de microempreses i impulsar projectes emprenedors en el municipi. Amb un fons de 60.000 euros proveït pel municipi, aquest programa busca promoure l’esperit empresarial i enfortir el teixit econòmic local.

L’aprovació d’aquesta ordenança, que ha comptat amb el suport unànime dels grups polítics en el ple municipal, marca el pas final abans de la seva implementació oficial. Aquest esforç reflecteix el compromís del govern local amb la generació d’ocupació i el foment de l’activitat econòmica a Riba-roja de Túria, oferint una oportunitat vital per a autònoms i microempreses en l’àrea.

«Ribactiva Emprén» està dissenyat per a finançar les despeses inicials necessàries per al llançament i operació de nous negocis, incloent aquells que s’han registrat recentment en la Seguretat Social. Els beneficiaris d’aquest programa inclouran una àmplia gamma d’entitats legals, des d’empresaris individuals fins a societats de responsabilitat limitada i cooperatives de treball associat, sempre que desenvolupin la seva activitat dins del municipi.

El programa també estipula una sèrie de requisits per als sol·licitants, com la no existència de causes d’incompatibilitat, el desenvolupament de l’activitat econòmica dins del terme municipal, i estar al corrent de les obligacions tributàries. A més, es considerarà especialment a aquells sol·licitants que contribueixin a la diversitat i inclusió en l’àmbit empresarial, oferint increments en la subvenció per a dones, majors de 45 anys, joves fins a 30 anys, persones amb diversitat funcional, i aquells en risc d’exclusió social.

Les ajudes cobriran tant les despeses de constitució com els d’operació, incloent-hi lloguers, compra de mercaderies, despeses de subministraments i formació, entre altres, buscant així alleujar la càrrega financera inicial per als emprenedors i facilitar el seu camí cap a l’èxit.

L’alcalde de Riba-Roja de Túria, Robert Raga, ha destacat la importància d’aquest suport econòmic com un impuls crucial per a l’ecosistema emprenedor del municipi. Segons Raga, l’objectiu és potenciar la creació d’ocupació i dinamitzar l’activitat empresarial local, reflectint el compromís de l’ajuntament amb el desenvolupament econòmic i social de Riba-Roja.

Compartir en redes sociales