Riba-Roja de Túria Guardonada per la seva Lluita Contra la Violència de Gènere en el Concurs de la FEMP

Riba-Roja de Túria ha estat reconeguda en la VIII edició del Concurs de Bones Pràctiques Locals contra la Violència sobre les Dones, organitzat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). L’acte es va dur a terme en la seu de la FEMP a Madrid, on la Ministra d’Igualtat, Ana Redondo García, va lliurar el premi a la regidora d’Igualtat de Riba-roja de Túria, Raquel Pamblanco, i a la tècnica de l’àrea, Verónica Blanco.

Aquest prestigiós reconeixement en la Categoria 4 destaca l’impuls de Riba-roja de Túria en la formació de diferents agents per a assegurar una resposta especialitzada i integral a les dones víctimes de violència masclista. El guardó arriba després de l’aprovació del primer Pla Abolicionista de la Comunitat Valenciana contra la prostitució i l’explotació sexual, consolidant a Riba-Roja com un referent nacional en polítiques d’igualtat. La ministra va felicitar personalment l’Ajuntament per l’aprovació d’aquest pla, qualificant-lo de «indispensable» per a continuar la lluita des de les institucions.

En una trobada prèvia, Rodó va expressar el seu interès per les accions realitzades en Riba-vermella i els futurs projectes a desenvolupar. Pamblanco va informar també sobre la implementació de l’II Pla Municipal d’Igualtat, l’objectiu de la qual és mantenir i avançar cap a l’equitat total en el municipi.

Pamblanco va destacar que «els municipis són part essencial en la prevenció, educació i lluita contra la violència masclista i qualsevol forma de desigualtat cap a les dones. Aquest premi reconeix el treball de tot un equip i també de la societat civil que lluita dia a dia per això».

La FEMP, en col·laboració amb la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, va convocar aquest concurs per a promoure l’intercanvi d’experiències i reconèixer les accions més efectives i innovadores de les entitats locals en àrees específiques.

Després de l’esdeveniment, Pamblanco va tenir l’oportunitat de dialogar amb la presidenta de la FEMP i alcaldessa de Jérez, María José García Pelayo, sobre la col·laboració entre Riba-Roja i el seu municipi per a «sumar esforços des del municipalisme i les seves respectives àrees tècniques».

Altres municipis distingits en diferents categories van incloure a Rafelbunyol i Sagunt a València, Getafe a Madrid, Bergondo a La Corunya, Salamanca, Consogra a Toledo, Pozuelo de Alarcón a Madrid, Gijón a Astúries, Vitòria-Gasteiz a Àlaba, Madrid i Massanassa a València.

Aquest nou guardó rebut per Riba-Roja de Túria ressalta el seu compromís i lideratge en la lluita contra la violència de gènere, demostrant que el municipi està a l’avantguarda en la implementació de polítiques efectives per a erradicar aquest greu problema.

Compartir en redes sociales