Riba-roja de Túria es vist de tradició valenciana per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana

Valencia flag at top of Lonja de la Seda. Valencia, Spain

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha preparat unes festivitats amb un fort enfocament en la cultura valenciana i els esports autòctons, com la pilota valenciana, per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana. El programa d’activitats inclou la inauguració del Trinquet Municipal ‘El Rullo’, que obri les seues portes després d’una completa renovació el 6 d’octubre a les 19.00 hores. Aquest edifici històric promou la cultura valenciana i les seues tradicions en el municipi i ara compta amb tecnologia d’avantguarda, convertint-lo en un trinquet sostenible que genera la seua pròpia energia. La inauguració inclourà una exhibició del Club de Pilota Riba-roja.

El diumenge 8, a les 11.00 hores, al carrer Bodeguetes, es durà a terme la tradicional partida de raspall. A més, l’esdeveniment ‘Llaura sona Riba-roja’, part del Cicle Bandístic, es durà a terme a l’Auditori Municipal el dissabte 7 d’octubre. Organitzat per l’Ajuntament de Riba-roja i la Societat Va unir Música de Riba-roja, comptarà amb la participació de la Va unir Musical San José de Calasanz de Castelló, el Centre Instructiu i Musical de Massanassa i la Banda Simfònica Va unir Musical de Riba-roja de Túria.

Les tres bandes desfilaran des de la seu de la Va unir Músical (carrer Sagunt) cap a l’Auditori a les 18.00 hores, i el concert començarà a les 18.30 hores. Aquesta trobada té com a objectiu destacar el treball de les societats musicals valencianes com a agents clau en la preservació i promoció del patrimoni cultural valencià.

Aqueix mateix dia, a l’esplanada del Centre d’Informació Juvenil, hi haurà atraccions infantils i degustació de bunyols i xocolate, organitzat per l’Associació Bunyoleres del Poble. A partir de les 21.00 hores, es durà a terme un ‘sopar solidari’ organitzat per la Penya El Coet, en benefici de Càritas i Aridif.

El 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, Riba-roja celebrarà la tradicional processó cívica pels carrers del municipi. En la desfilada participaran diversos grups ciutadans, destacant la presència de la Reial Senyera. L’esdeveniment conclourà amb una partida de pilota professional a les 17.00 hores en l’acabat d’inaugurar Trinquet Municipal ‘El Rullo’.

Compartir en redes sociales