Riba-roja de Túria es prepara per a la VII edició de la Festa del Dux, una experiència única

El cor del centre històric de Riba-roja tornarà a bategar amb l’essència visigoda durant la VII edició de la Festa del Dux, que es durà a terme els dies 17, 18 i 19 de novembre. Este esdeveniment, que ret homenatge a la cultura visigoda e s’inspira en els jaciments de Pla de Nadal i València la Vella, promet nombrosos atractius per a veïns i visitants.

El mercat visigot, enguany, es presenta encara més atractiu amb un recorregut ampliat que submergeix als assistents en els costums de l’època. Veïns i visitants tindran l’oportunitat d’explorar llocs plens de productes decoratius, aliments, joguets i més, tots elaborats artesanalment. Riba-roja ofereix una magnífica oportunitat per a presenciar la recreació d’antics oficis visigots, permetent als assistents veure el procés de creació en viu.

A més, podran conéixer la història i la cultura visigoda a través de visites guiades al Museu Visigot de Pla de Nadal i al jaciment de València la Vella. Un dels punts destacats serà la recreació històrica, on l’Associació d’Amics del Museu Militar de València s’encarregarà de reproduir rondes de soldades i exhibicions de combat, transportant als assistents a una època passada.

La Festa del Dux oferirà entreteniment per a tots els públics amb exhibicions de falconeria, música en viu i tallers que exploraran la numismàtica, l’escriptura, la vestimenta i els escuts de l’època.

Durant els tres dies, es podran degustar deliciosos dolços i plats inspirats en l’època visigoda en la Ruta Gastronòmica Visigoda. Esta ruta estarà integrada pels forns tradicionals i restaurants del municipi, que oferiran productes típics com ‘El Bes Visigot’, ‘Teodores’ i una gran varietat de tapes visigodes.

Els amants de la història visigoda tenen una cita el dissabte 18 a partir de les 17.30 hores, on l’equip d’arqueòlegs de l’ICAC, actualment investigant a València la Vella, oferirà breus xarrades informatives a la Sala d’Audiovisuals del Vaig moldre.

La música i la dansa ocuparan un lloc destacat en el programa. Com a novetat, el Conservatori Professional Municipal de Dansa de Riba-roja de Túria oferirà l’espectacle «La Dansa de Teodora» en la Plaça de l’Ajuntament i el diumenge 19, a les 11.00 hores, en la Plaça de la Torre, el Ballet José Huertas delectarà amb una peça de l’obra «Tebdemir: Dux i Rex».

Eixe mateix dia, a les 11.30 hores en esta mateixa plaça, es podrà presenciar la recreació del Pacte de Tebdemir. Esta històrica representació compta amb la col·laboració de l’Associació d’Amics del Museu Militar de València. Posteriorment, a les 13.30 hores, el xef de la memòria Joan Clement delectarà al públic amb un showcooking de gastronomia visigoda al pati del Castell de Riba-roja.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat que la Festa del Dux és «una experiència inoblidable per a tota la família, amb un component lúdic, però també històric i cultural, que es combinen a la perfecció per a oferir al visitant un apassionant viatge en el temps, submergint-se en els costums i tradicions dels nostres avantpassats». A més, Raga ha recordat la gran aposta de Riba-roja com a destinació turística de qualitat a l’interior, amb atractius recursos patrimonials, culturals i històrics en un enclavament natural únic com el Parc Natural del Túria.

Compartir en redes sociales