Riba-roja de Túria Destina 132.000 Euros a Fomentar Programes Esportius i Activitats d’Oci en Entitats Locals

Sports tools

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha reservat una dotació pressupostària de 132.000 euros per a fer costat a entitats i associacions que promoguen programes esportius, activitats d’oci i recreatives en la localitat. Esta iniciativa cerca beneficiar especialment als municipis menys poblats, enfocant-se en aquells amb menys de 5.000 i 1.000 habitants.

Les entitats que aspiren a ser beneficiàries hauran d’estar inscrites en el registre municipal d’associacions, complir amb els requisits legals, presentar la sol·licitud i documentació a temps, i realitzar activitats regulars a Riba-roja de Túria o per als seus veïns. S’exigirà un mínim de 30 sessions anuals organitzades per l’entitat sota la supervisió d’un monitor o responsable.

L’alcalde Robert Raga, al costat del regidor d’Urbanisme Juan Aguilar i altres membres de l’equip de govern, han supervisat la zona limítrofa a la Finca de La CNS, on s’acordonarà l’espai pròximament com a preparatiu per a la demolició. La demolició de la Finca de La CNS, un «punt negre urbanístic» en la localitat, respon a un llarg procés legal i és vista com un pas necessari per a la revitalització i millora del municipi.

L’Ajuntament ha establit criteris detallats per a l’adjudicació d’estos fons, incloent-hi la valoració de la participació d’esportistes locals en diverses categories i activitats, així com la promoció de la igualtat de gènere en els clubs. Es consideraran factors com la quantitat d’esportistes federats locals, la participació en competicions oficials, i la inclusió de persones amb discapacitat.

Les bases també aposten per la paritat de gènere i valoraran positivament la proporció equitativa d’esportistes de tots dos sexes en les entitats. Es finançaran despeses federatives, el nivell de competició esportiva, el nombre d’esportistes titulats i acreditats, el voluntariat, entre altres aspectes.

Este programa municipal és una clara aposta per l’esport no sols com a activitat competitiva, sinó també com un mitjà per a fomentar la salut, promoure hàbits saludables i la socialització, contribuint al creixement personal dels participants en clubs i associacions esportives de la localitat. L’alcalde Raga ha emfatitzat el compromís del municipi amb el desenvolupament esportiu i recreatiu dels seus ciutadans.

Compartir en redes sociales