Riba-roja de Túria Celebra una Nit de Reis Màgica i Tradicional

El municipi de Riba-roja de Túria es prepara per a una nit màgica aquest 5 de gener, quan els carrers s’ompliran d’il·lusió i alegria amb l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. La gran Cavalcada de Reis, que començarà a les 17.30 hores en el Parc de La Pineda, promet ser un espectacle memorable per a nens i adults per igual.

La processó de Melchor, Gaspar i Baltasar, juntament amb les seves patges i una àmplia comitiva, recorrerà les artèries principals del centre urbà, passant per la Avinguda de la Pau, C/Sanchis Guarner i més, culminant en la Plaça de l’Ajuntament. Aquest esdeveniment marca el punt culminant de la campanya ‘Nadal Màgic’, que ha portat una sèrie d’activitats festives al municipi durant desembre.

En els dies previs, els Patges Reials han estat ocupats recollint les cartes dels nens per als Reis Mags en la Plaça de la Torre. Aquells que no hagin tingut l’oportunitat de lliurar les seves cartes, podran fer-ho durant la cavalcada, en la qual una ostentosa processó de batucada i balls acompanyarà als patges per a recollir les últimes missives.

Els personatges clàssics de Disney, com Mickey, Minnie, l’Ànec Donald, Peppa Pig, Piolín i la Patrulla Canina, s’uniran a la celebració, delectant als més petits. La música, els balls i personatges de contes com les Princeses de Disney, el mag de Oz i la Sireneta també seran presents, afegint un toc especial a la vetllada.

La col·laboració de les associacions locals jugarà un paper crucial en l’esdeveniment. La Junta Local Fallera, les Falleres Majors del municipi, i altres grups com la Va unir Democràtica de Jubilats i Pensionistes i l’Associació de Moros i Cristians, se sumaran a la celebració, distribuint caramels al llarg del recorregut. La música tradicional valenciana i la batucada també tindran el seu moment estel·lar durant la cavalcada.

En arribar a la Plaça de l’Ajuntament, els Reis Mags adoraran al Nen Jesús en la Parròquia Asunción de La nostra Senyora, oferint-li or, encens i mirra. Després es dirigiran a l’Ajuntament, on l’alcalde Robert Raga els lliurarà les claus de la ciutat, permetent-los entrar en totes les cases de Riba-vermella. Perquè tots els assistents puguin seguir els esdeveniments, s’instal·larà una pantalla gegant en la plaça.

Des del balcó de l’ajuntament, els Reis Mags compartiran els seus millors desitjos per a la nit més llarga i màgica de l’any. L’alcalde Robert Raga convida a tota la comunitat a gaudir d’aquesta encantadora tarda en família, on la música, el ball i els personatges infantils jugaran un paper destacat. «Hem organitzat una cavalcada de Reis que, una vegada més, comptarà amb la participació activa dels col·lectius locals», va concloure Raga.

Compartir en redes sociales