Riba-Roja de Túria Celebra l’Educació Ambiental amb les Primeres Jornades Socioambientales

Amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental el 26 de gener, l’Ajuntament de Riba-Roja de Túria ha posat en relleu la importància de la conscienciació ambiental a través de les «I Jornades d’Educació Socioambiental de Riba-vermella». Aquest esdeveniment ha reunit al Castell de Riba-Vermella a educadors, tècnics i especialistes per a compartir projectes ambientals dels centres educatius del municipi.

La regidora d’Educació, Eva Lara, va inaugurar l’esdeveniment destacant l’objectiu d’aquestes jornades: fomentar una xarxa de col·laboració interinstitucional que impulsi la construcció d’un món millor mitjançant l’intercanvi de coneixements i experiències ambientals. La intervenció d’Amparo Hurtado de la Facultat de Magisteri – UV, presentant el projecte Paisol’hort, i Xose Manuel Souto, amb la seva proposta internacional «Nós propoms», exemplifiquen l’enfocament innovador cap a la gestió territorial i la ciutadania crítica.

Serafín Hortes, del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, va compartir el programa Educació Ambiental en Ruta (EAR), alineant les activitats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Antonio José Morales, coordinador de EcoRiba, va ressaltar la importància de les iniciatives educatives per a crear una connexió emocional dels estudiants amb el seu entorn, esmentant projectes com el Gènesis Túria i el programa Aromes Itinerarium Salutis.

La jornada també va incloure experiències transformadores en Educació Infantil i Primària amb projectes com “El nostre primer hort” i “Plantar llavors i més”, demostrant el compromís dels centres educatius amb l’educació ambiental des d’edats primerenques. Les propostes d’Educació Secundària, Educació d’Adults i Centres d’Educació de Diversitat Funcional també van ser part del programa, abastant temes com el coneixement etnobotánico del Túria i l’agroecologia.

El regidor de Transició Ecològica i Agenda 2030, Jose Luís Ramos, va clausurar les jornades valorant positivament tots els projectes presentats, destacant la seva contribució a la formació socioambiental i la millora de l’entorn, anticipant la seva utilitat per al futur Centre d’Educació Ambiental a Riba-Roja de Túria.

Compartir en redes sociales