Riba-roja de Túria Celebra la V Edició dels Premis EcoRiba en Reconeixement a la Sostenibilitat i el Medi Ambient

 

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha celebrat la cinquena edició dels Premis EcoRiba, una iniciativa que anualment honra a individus, entitats i col·lectius compromesos amb el respecte i la protecció del medi ambient. Aquest esdeveniment, que va tenir lloc as Castell de Riba-vermella, subratlla la importància de la sostenibilitat en el municipi.

La portaveu del Consell, Ruth Merino, va destacar la rellevància d’aquests premis, que donen suport a iniciatives mediambientals en diversos sectors, com l’empresarial, educatiu, urbà i social. L’enfocament principal és reconèixer projectes relacionats amb l’economia circular, programes educatius, desenvolupaments urbans sostenibles i la difusió ambiental.

En la categoria d’Economia Circular, l’empresa ITV IceMakers va ser guardonada per la seva innovació contínua en processos i productes. Aquest premi reflecteix el compromís de l’administració municipal a reconèixer a les empreses que implementen pràctiques significatives en eficiència energètica, reciclatge i reducció d’emissions de CO₂.

El premi EcoRiba Paisatge va ser atorgat al Club Izard ‘Neteja el teu entorn’, per la seva col·laboració en la conservació de l’entorn natural de Riba-vermella, amb campanyes de neteja i conscienciació ciutadana.

En l’àmbit educatiu, l’IES El Quint i el CEIP Cervantes van ser reconeguts pels seus projectes ‘Agroecològic’ i ‘Projecte plantar llavors i més’, respectivament.

Javier Peña, un dels principals influencers ambientals, va rebre el premi ‘EcoRiba Difusió’ pel seu treball en la plataforma ‘Hope. En peus pel Planeta’. L’Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental, AFEMPES, va ser honrada per la seva excepcional labor social i mediambiental al Parc Natural del Túria.

L’alcalde Robert Raga va felicitar els premiats i va encoratjar a entitats i col·lectius a continuar sent activistes en la preservació del medi ambient. Raga va destacar la importància de promoure l’economia circular i alinear les accions locals amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Els V Premis EcoRiba van formar part de les VI Jornades d’Economia Circular, que sota el lema ‘Energia verda, circularitat i ciutadania’, van comptar amb la participació d’experts i líders en sostenibilitat i energia. La jornada, celebrada el 30 de novembre, va ser un fòrum d’anàlisi sobre la transició energètica i l’evolució cap a un model energètic sostenible, en línia amb l’objectiu de la Unió Europea d’aconseguir la neutralitat climàtica per a 2050.

Aquest esdeveniment va destacar la importància de la col·laboració entre diferents sectors per a aconseguir un futur sostenible i respectuós amb el medi ambient, demostrant el compromís de Riba-roja de Túria amb el desenvolupament sostenible i la conservació ambiental.

Compartir en redes sociales