Riba-roja de Túria aprova reglament per a l’ús de zones d’oci al costat del riu Túria

wood chairs in the park

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat un reglament d’ús per a les àrees de recreació del riu Túria sota la seua jurisdicció. Este reglament detalla infraccions i sancions per a garantir la convivència i el respecte per l’entorn.

El propòsit del reglament és promoure la conscienciació, la convivència i una gestió eficient del domini públic fluvial, prestant especial atenció a les normes d’higiene en les àrees de bany, les activitats recreatives, la presència d’animals, la pesca, els jocs, esports i la circulació de vehicles en la zona.

La temporada de bany s’estableix de l’1 de juny a l’1 d’octubre de cada any, amb excepcions per a esdeveniments com les Falles, la Setmana Santa, el Pont de Sant Vicent i el 9 d’octubre, així com dies o caps de setmana fora de temporada.

El reglament també regula la presència de mascotes en les àrees recreatives del riu Túria, exigint que estiguen lligades i, en el cas de gossos potencialment perillosos, amb morrió. Els propietaris han d’evitar que les mascotes depositen els seus excrements en el riu o àrees adjacents i recollir els residus.

La circulació de vehicles en les zones pròximes al riu es restringeix a menys de 100 metres de l’aigua, excepte en les àrees designades. Es prohibeixen les acampades en qualsevol moment i la instal·lació de tendes de campanya.

El reglament també aborda la contaminació acústica, exigint que els dispositius de música s’utilitzen amb auriculars en el riu. Aquells que incomplisquen esta norma enfrontaran sancions econòmiques.

Les infraccions greus inclouen estacionar vehicles a menys de 10 metres de l’aigua, fer foc en el riu o àrees adjacents, netejar utensilis de cuina en l’aigua, utilitzar dispositius sonors o instruments musicals en el riu o àrees adjacents, i deixar ombrel·les instal·lades, entre altres.

Les infraccions molt greus comporten multes significatives i aborden accions com abocar materials contaminants, realitzar ocupacions sense autorització, i causar impacte negatiu en la fauna i la flora de l’àrea.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha emfatitzat la necessitat d’este reglament per a regular situacions i garantir la coexistència pacífica i la preservació de l’entorn. El reglament busca protegir la flora i fauna de l’àrea i fomentar la convivència de la comunitat en este benvolgut entorn local.

Compartir en redes sociales