Riba-roja de Túria Aprova Pla Municipal LGTBI per a Promoure la Igualtat i la Diversitat

L’ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat l’I Pla Municipal LGTBI, amb el suport de diversos partits, com el PSPV, el Partit Popular, Compromís i Esquerra-Podem, i l’abstenció de Vox. Este pla, elaborat per l’equip de govern del PSPV, estableix estratègies i objectius per a promoure la igualtat, l’educació i la inclusió, abordant la diversitat en totes les seues facetes.

L’informe aprovat pel ple municipal es basa en un estudi que va utilitzar tècniques d’investigació avançades, i la majoria dels enquestats va donar suport a la necessitat de brindar més formació en diversitat afectiu-sexual per a adolescents. A més, s’advoca per l’assignació d’un pressupost per a assumptes LGTBI, que inclou tallers, xarrades, promoció d’informació, educació familiar, contractació de personal especialitzat i programes culturals per a conscienciar a la comunitat.

El pla busca incorporar la diversitat afectiu-sexual en totes les accions municipals i seccions del govern local, des de l’educació fins a la salut i les festivitats. També es pretén millorar la vida associativa del municipi, realitzar més campanyes de conscienciació i fomentar la normalització d’estes qüestions en tota la població.

L’educació i el respecte es consideren crucials per a crear una ciutadania tolerant i amb valors, promovent la diversitat i la inclusió des d’edats primerenques. El pla enumera àrees que requereixen accions, com la institucionalització de mesures LGTBI en l’àmbit municipal, la inclusió de la diversitat afectiu-sexual en l’educació, el foment de l’associacionisme en qüestions d’igualtat i diversitat, la perspectiva de la diversitat sexual en els centres de salut i la promoció de la inclusió en l’àmbit de l’oci i la cultura, entre altres.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, destaca la importància d’este pla a la Comunitat Valenciana per a fer costat a la comunitat LGTBI i advoca per seguir les directrius per a fomentar l’educació i eliminar actituds i discursos basats en l’odi o la discriminació.

Compartir en redes sociales