Riba-roja acull jornades d’Art Urbà en el seu renovat Territori Jove

Riba-roja ha obert les portes d’un innovador espai dedicat exclusivament a la gent jove de la localitat. Aquest nou lloc, dissenyat per a satisfer les necessitats i interessos dels joves, ofereix un ambient vibrant i dinàmic on podran gaudir de diverses activitats i establir connexions significatives amb altres joves. Aquest divendres 9 i dissabte 10 de juny de 17 a 19 hores Riba-roja ha organitzat les Jornades d’Art Urbà, una de les primeres activitats que acollirà el nou Territori Jove.

El divendres s’inauguraran les jornades amb un taller introductori al grafiti i pintura mural on els assistents podran conéixer les tècniques bàsiques i donar curs a la seua creativitat en la creació del mur lliure del Territori Jove. Tot això guiat pels artistes locals Érika Medina i Albert Mejias. El dissabte està previst un taller de rimadero amb DJ, i els assistents podran gaudir de música en viu mentre es continua pintant el mur lliure situat en la façana de Territori Jove.

No és la primera vegada que Riba-roja aposta per l’art urbà, després de la jornada de Street Fusió que es va celebrar a la fi de 2021 on també es va poder participar d’un mural lliure de creativitat, amb la diferència que en aquesta ocasió el mur ja forma part de l’edifici Territori Jove i seguirà utilitzant-se com a mur lliure.

Territori Jove

El renovat espai situat en el Centre d’Informació Juvenil (CIJ), també compta en el seu interior amb una zona de jocs, incloent-hi un àrea gaming per als amants dels videojocs. A més, s’han instal·lat taules de futbolí, billar i ping pong. D’altra banda, per a aquells que busquen un ambient més tranquil, s’han creat espais de conversa equipats amb televisors, així com una secció dedicada a còmics i jocs de taula.

A més de les àrees d’entreteniment, Territori Jove també oferirà oportunitats de formació i aprenentatge. Comptarà amb dues aules on s’impartiran cursos de formació, com el MAT (Monitor/a d’Activitats de Temps lliure) i cursos d’anglés, brindant als joves l’oportunitat d’adquirir noves habilitats i millorar el seu desenvolupament personal.

L’horari actual de Territori Jove és de dimarts a divendres de 15 a 21 hores, dissabtes de 15 a 24 hores i diumenges de 17 a 21 hores , permetent als joves d’entre 12 i 30 anys poder gaudir de totes les activitats i serveis que s’ofereix aquest nou lloc.

Amb aquest nou espai des de l’Ajuntament de la localitat busquen fomentar entre els joves el desenvolupament d’un oci menys consumista i més educatiu i participatiu. Al seu torn, dinamitzar la joventut, oferint-los noves iniciatives d’interés que ajuden a implicar-los progressivament en la vida social, combatent l’estereotip negatiu que existeix en la població adulta respecte als joves, als quals sovint se’ls relaciona amb conductes perilloses i irresponsables.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat que “amb l’obertura d’aquest espai, s’ha creat un lloc on els joves poden explorar les seues passions, gaudir d’activitats recreatives i adquirir noves habilitats. Sabem que la joventut és el futur de la nostra localitat, i per això ens hem compromés a oferir-los un entorn segur i estimulant on puguen desenvolupar tot el seu potencial. Aquest cap de setmana és una bona oportunitat per a conéixer-lo, si és que encara no ho han fet”.

Compartir en redes sociales