Reunió Crucial entre Carlos Mazón i Teresa Ribera per a Abordar la Crisi del Transvasament Tajo-Segura

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, va anunciar hui una reunió programada per a dilluns que ve amb la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera. La trobada abordarà diversos temes, amb especial atenció a l’estat actual del transvasament Tajo-Segura, centrant-se en els motius «polítics» que han portat a les seues retallades, més enllà de consideracions tècniques.

Mazón va compartir la notícia després d’una reunió amb representants de les principals organitzacions agràries valencianes. Va emfatitzar que la qüestió de l’aigua ha sigut una de les «lluites» al llarg de la seua carrera política, i esta reunió és esperada des de fa molt temps.

L’agenda per a la reunió serà «molt clara i molt reivindicativa», segons Mazón, qui va expressar el seu «profund i seré malestar amb el Govern en general i la ministra en particular pel transvasament Tajo-Segura». A més, va criticar el «concepte ideològic del tractament de l’aigua a Espanya», que deixa a la Comunitat «especialment perjudicada».

El president va aclarir que portarà a la reunió proposades fonamentades, buscant solucions en lloc de confrontacions. Va afirmar que, encara que estan oberts al diàleg, no es rendiran en la defensa dels seus plantejaments sobre l’aigua.

Quant a la visita del president del Govern, Pedro Sánchez, a Torrevieja, Mazón va lamentar no tindre constància oficial i va expressar el seu desig d’haver sigut informat per a acompanyar a Sánchez en esta cita.

En relació amb el transvasament Tajo-Segura, Mazón va avançar que demanarà l’eliminació «immediata» de l’augment dels cabals «polítics, no ecològics», argumentant que s’han produït trenta retallades en contra del criteri dels tècnics del Ministeri. Va reiterar el seu compromís amb la defensa legítima i pacífica dels drets de la Comunitat Valenciana en l’àmbit de l’aigua.

Compartir en redes sociales