Reforçada la Vigilància en Cultius de Garrofa per la Policia Local de Riba-roja

Farmer working outdoors harvesting wheat at sunset generated by artificial intelligence

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha implementat un pla especial per a intensificar la vigilància en els extensions agrícoles del terme municipal on és cultiva la garrofa. Una vegada més, s’ha posat en marxa un dispositiu especial que inclou una patrulla dedicada específicament a previndre robatoris i a supervisar magatzems i punts de bena.

Aquesta iniciativa va ser un dels tems discutits en l’última va reunir del Consell Agrari Municipal d’aquesta setmana. És va informar sobre la coordinació amb els agricultors afectats a través de WhatsApp i amb la Guàrdia Civil, que augmentarà els controls i inspeccions per a verificar la procedència, propietat i quantitat de productes, d’acord amb la informació proporcionada en els documents de traçabilitat que tenen els recol·lectors autoritzats.

Aquestes accions és duren a terme fins a finals d’agost, quan és done per conclosa la recol·lecció i comercialització de la garrofa, un fruit que en els últims anys ha experimentat un augment en la seua demanda a causa de la seua creixent aplicació en la indústria alimentària i farmacèutica.

Per primera vegada, la Policia Local utilitzarà un dron per a millorar el control de possibles activitats delictives a través de la videovigilància i garantir la seguretat dels agricultors, que veuen amenaçades els seues collites, especialment quan el fruit està madur i llest per a la seua recol·lecció.

Un altre dels tems abordats en el Consell Agrari és refereix al risc d’incendis forestals en zones boscoses i de matolls. En aquest sentit, és va informar sobre la instal·lació de camions cisterna que puguen proveir-es d’aigua de basses i actuar amb rapidesa i eficàcia en cas d’incendi, especialment en àrees forestals i camins rurals.

També és va esmentar l’asfaltat de camins rurals i el seu manteniment, així com la vigilància especial quant a cremes agrícoles, cremes de matolls o altres cremes de deixalles de poda o desbrossament, que estan completament prohibides durant els mesos d’estiu.

Finalment, és va informar sobre la situació de l’abocador de Basseta Blanca, actualment en procés de segellament i restauració per a convertir-s’en un futur pròxim en una central d’energia solar que proveïsca al municipi i una planta de biogàs que genere energia neta. A causa dels obres, és va comunicar als agricultors el tancament d’un dels accessos als camps d’aquesta zona, així com la construcció d’un estany per a la recollida de lixiviats.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, va destacar la importància del treball coordinat i ben planificat per a satisfer els necessitats dels agricultors i va subratllar que «el nostre terme municipal te un origen agrícola i compta amb nombrosos camins rurals en els quals treballem cada any en la seua neteja i manteniment, incloent-hi la neteja dels marges, per a evitar possibles incendis».

Compartir en redes sociales