Recerca en Curs sobre l’Incendi a Tàrbena

Un pare i el seu fill van ser detinguts i posteriorment posats en llibertat en relació amb l’origen de l’incendi forestal a Tàrbena (Alacant), que fins al moment ha devastat al voltant de 600 hectàrees i forçat l’evacuació de 182 residents.

Segons fonts de la recerca citades per EFE, l’arrest es va dur a terme al migdia del dilluns, i s’espera que tots dos declarin davant el jutjat encarregat del cas en les pròximes 48 hores.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, va confirmar que, probablement, la causa del foc va ser una crema controlada de deixalles agrícoles, segons la recerca realitzada pel Servei de Protecció a la Naturalesa de la Guàrdia Civil (SEPRONA).

Bernabé va informar que en la zona treballen 226 soldats de la Unitat Militar d’Emergències (UME), amb el suport de 69 efectius tècnics, i encara que la situació no ha canviat, les condicions meteorològiques semblen favorables, la qual cosa genera esperances d’avanç en l’extinció en les pròximes hores.

L’incendi ha afectat aproximadament 600 hectàrees, amb 182 persones evacuades, 100 d’elles d’habitatges dispersos a Tàrbena, 80 a Parcent i 2 en Xalò. Els danys materials encara estan sent avaluats.

Per part seva, el Consorci Provincial de Bombers va informar que 15 dotacions de diversos parcs, juntament amb vuit mitjans aeris de la Generalitat Valenciana, la Regió de Múrcia i l’UME, així com cinc unitats de bombers forestals, han treballat en el lloc sense que el foc s’hagi estabilitzat. Es va realitzar un vol de reconeixement a les 19 hores per a avaluar la situació de l’incendi forestal.

Compartir en redes sociales