Propietaris Busquen Declaració de Zona Catastròfica per als Edificis Afectats en Campanar

Els amos dels habitatges en els edificis afectats per l’incendi en el barri valencià de Campanar busquen que els immobles siguin declarats zona catastròfica, considerant-ho una catàstrofe. Aquesta sol·licitud pretén obtenir indemnitzacions majors pels danys causats en el tràgic succés del passat dijous.

A l’espera dels informes tècnics que avaluaran l’estat de la finca, la comunitat de propietaris persisteix, mantenint la titularitat de garatges, que es troben intactes, i del terreny on s’erigien els immobles afectats.

Rafael C.S., propietari d’una dels habitatges on va morir la seva inquilina, E.S.G., relata la seva commoció davant la tragèdia. A més de l’impacte emocional irreparable, enfronta preocupacions financeres, com continuar pagant la hipoteca i la pèrdua del lloguer.

Mentre els propietaris, un total de 138, advoquen per la creació de la seva associació per a gestionar les reclamacions, Rafael destaca la gravetat de la seva situació enfront dels inquilins, als qui se’ls va convidar a retirar-se de la junta.

Els propietaris busquen la declaració de zona catastròfica, la qual cosa comportaria la intervenció de l’Estat i, per tant, indemnitzacions més substancials. Rafael subratlla que estan sol·licitant el que els correspon, perquè la situació ha estat, sense cap dubte, una catàstrofe.

Per a declarar la finca en ruïna, els tècnics han de confirmar que la reconstrucció no és possible o que afectaria més del 50% del valor de l’assegurança de l’immoble, establert en 26.511.000 euros. En cas de superar els 13,2 milions en despeses de reconstrucció, es declararia la ruïna i s’extingiria la comunitat, explica Rafael.

Compartir en redes sociales