President de la Generalitat Anuncia Deduccions Fiscals que Beneficiaran a Dos Milions de Valencians per 199 Milions d’Euros

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, y la consellera de Hacienda, Economía y Administración Pública, Ruth Merino, presentan en rueda de prensa las nuevas medidas fiscales contempladas en los Presupuestos de la Generalitat para 2024. EFE/Ana Escobar

El President de la Generalitat, Carlos Mazón, anuncia importants mesures fiscals per a beneficiar a dos milions de valencians, la qual cosa resultarà en un estalvi total de 199 milions d’euros. Aquestes mesures, part de la llei d’acompanyament als pressupostos de la Generalitat per a 2024, s’han posat a la disposició del públic per a rebre comentaris i representen un segon pas en la reducció d’impostos promesa pel nou Consell, després de l’eliminació de l’impost de successions i donacions.

Les noves deduccions en l’IRPF s’aplicaran a declaracions individuals de fins a 32,000 euros i declaracions conjuntes de fins a 48,000 euros, i tindran efecte a partir de l’1 de gener. Aquestes deduccions són acumulatives i abasten una varietat de despeses, com a ulleres, activitats esportives i despeses relacionades amb la salut mental o malalties rares.

En l’impost de transmissions patrimonials, es redueix en un 25% el tipus impositiu per a joves menors de 35 anys que compren habitatges habituals de fins a 180,000 euros, passant al 6%. També s’aplica un tipus del 3% per a la compra d’habitatges per part de famílies nombroses, persones amb discapacitat i dones víctimes de violència de gènere.

El president ha emfatitzat que aquestes mesures alleujaran la càrrega fiscal de les famílies més necessitades i, al mateix temps, estimularan l’activitat econòmica. Aquestes accions se sumen a la recent eliminació d’impostos de successions i donacions, complint així amb les promeses de campanya.

L’impacte total d’aquestes mesures ascendirà a 199 milions d’euros, amb 180 milions destinats a deduccions de l’IRPF i quasi 20 milions a deduccions relacionades amb l’habitatge. Aquests estalvis, juntament amb els 166 milions de la bonificació en els impostos de successions i donacions, sumen un total de 365 milions d’euros que els valencians es beneficiaran. El president ha declarat que aquesta és la reforma fiscal necessària per a la Comunitat Valenciana, i encara que els pressupostos no són il·limitats, s’estan prioritzant les necessitats de la població. El Consell continuarà treballant en reformes fiscals durant aquesta legislatura per a beneficiar a la ciutadania.

 

Compartir en redes sociales