Ponts del 9 i 12 d’octubre impulsen el sector hostaler valencià a nivells pre-COVID

Una terraza del centro histórico de València. EFE/Biel Aliño/Archivo

Els ponts del 9 i 12 d’octubre en la Comunitat Valenciana han sigut per al sector hostaler «els millors ponts d’estes dates dels últims cinc anys, superant fins i tot les xifres pre-covid», segons afirma la Coordinadora d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH).

Tenint en compte que l’any passat van ser dies plujosos, i que enguany la climatologia ha sigut bona, la facturació d’estos dies s’ha incrementat «fins a un 50%» en el conjunt de l’hostaleria i locals d’oci respecte a les xifres de l’any passat, assenyala la CEOH.

La Coordinadora ha explicat este diumenge en un comunicat que per a les empreses d’oci i hostaleria de la Comunitat Valenciana el balanç de l’última setmana turística ha sigut «molt positiu», ja que s’han pogut encadenar dos caps de setmana de ponts, en caure el 9 d’Octubre en dilluns i El Pilar en dijous.

L’impacte econòmic ha estat «molt repartit» i «ha beneficiat a tot els sectors turístics», assegura la CEOH, que afig que els bons resultats per al sector han permés «crear més de 50.000 llocs de treball extres» repartits per tota la Comunitat entre les pimes d’hostaleria i oci.

Les mateixes fonts han indicat que ponts de tardor tradicionalment beneficien més al turisme d’interior, però el bon clima d’enguany ha beneficiat tant a les cases rurals, restaurants i locals d’oci de l’interior de la Comunitat com a tots els destins de sol i platja, que han tingut «magnífics nivells d’ocupació», i a les grans ciutats.

Compartir en redes sociales