María Estela Arlandis Ferrando i Marina García Arribas, les Noves Falleres Majors de València 2024

Imagen de archivo de un grupo de falleras desfilando durante la Ofrenda de Flores. EFE/Ana Escobar

María Estela Arlandis Ferrando, de 22 anys, i Marina García Arribas, de 11, han sigut nomenades les Falleres Majors de València de 2024, després de competir amb altres 26 candidates en les categories infantil i major. Elles prenen el relleu de Laura Mengó i Paula Nieto, els qui van ostentar el títol durant l’últim any faller.

L’alcaldessa de València, María José Catalá, va revelar els noms de les noves Falleres Majors en una assemblea extraordinària de presidents de falla, acompanyada pel regidor de Festes i Tradicions i president de la Junta Central Fallera, Santiago Ballester.

En un emotiu moment, l’alcaldessa va telefonar a les noves Falleres Majors per a comunicar-los la seua elecció. Primer, es va comunicar amb la fallera major infantil de València, i després amb la fallera major, marcant l’inici del nou exercici faller.

Marina García va rebre la trucada entre llàgrimes i l’emoció del seu casal faller, el de Manuel de Falla-Tamarindes. A penes va poder respondre a les felicitacions de Catalá i va agrair al jurat per la seua elecció. La JCF va destacar que Marina és socorrista en un club de salvament i socorrisme, i participa en competències a nivell autonòmic i nacional.

D’altra banda, Estela Arlandis, estudiant d’últim curs de Dret en la Universitat Catòlica de València i fallera durant quinze anys en la comissió Bisbe Jaume Pérez-Luis Oliag, va respondre a la crida amb sorpresa i emoció, exclamant: «Ai, déu meu, estic fluixejant!». Durant la conversa, no va poder contindre les llàgrimes.

Després de l’anunci en l’hemicicle, l’alcaldessa va visitar els casals de totes dues falles per a felicitar en persona a les noves Falleres Majors, els qui a partir de demà es convertiran en les màximes representants de la festa fallera, una celebració internacional declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Compartir en redes sociales