Manifestació a València pels Drets de les Dones

Els carrers del centre de València van ser l’escenari d’una manifestació el divendres a la tarda, on es va clamar per la defensa dels drets de les dones, la protecció contra la violència masclista, i la garantia d’igualtat d’oportunitats i drets sexuals i reproductius.

La marxa, convocada per la Coordinadora Feminista de València, va partir poc abans de les set de la tarda des de la Porta de la Mar. Portaveus de la coordinadora van encapçalar la manifestació, portant una pancarta habitada amb el lema ‘Pels drets de les dones, ni un pas enrere’. El recorregut va incloure punts emblemàtics com Colón i la plaça de l’Ajuntament, concloent en la plaça de la Reina.

El color morat va dominar la vestimenta dels participants en aquest acte reivindicatiu, on es van exhibir cartells amb missatges com «Invertir en igualtat, avançar com a societat», «Feministes antifeixistes», «Estat patriarcal, t’avortarem», «Polla violadora a la liquadora», així com missatges de solidaritat amb les dones palestines, contra la violència masclista (amb noms de dones assassinades) i a favor de l’abolició de la prostitució.

Entre els participants van destacar figures com la ministra de Ciència i Universitats, Diana Morant, el ministre de Transports, Óscar Puente, i la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

Compartir en redes sociales