Les Corts Valencianes triaran als sis senadors territorials el 27 de julio

Vista general del hemiciclo de Les Corts Valencianes. EFE/Manuel Bruque/Archivo

El pròxim 27 de juliol a les 11 del matí, Les Corts Valencianes duran a terme el ple per a l’elecció dels sis senadors territorials de la Comunitat Valenciana. Aquests senadors seran nomenats en funció dels resultats de les eleccions autonòmiques del 28 de maig, distribuint-se de la següent manera: tres senadors pel Partit Popular (PP), dos pel Partit Socialista (PSOE) -sent un d’ells l’expresident Ximo Puig- i un per Compromís.

La decisió sobre l’elecció dels senadors territorials va ser presa aquest dimarts durant la reunió de la Junta de Síndics de les Corts. Miguel Barrachina, síndic del PP, va informar que el ple de la setmana vinent completarà el procés de canvi de legislatura i va ressaltar que la meitat dels nous senadors territorials seran del PP. Segons Barrachina, això demostra que el canvi polític ocorregut el 28 de maig no es va limitar als municipis, províncies i al Govern de la Generalitat, sinó que també va afectar els senadors territorials. A més, va predir que en les eleccions generals del diumenge, el PPCV de Carlos Mazón obtindrà un dels millors resultats del PP a nivell nacional.

Quant als candidats del PP per als llocs de senadors territorials, Juan Francisco Pérez Llorca, portaveu adjunt del PP, va explicar que els noms encara no han sigut decidits, ja que correspon proposar-los al comité de direcció i després ratificar-los en el comité executiu o junta directiva. La comunicació oficial a les Corts es realitzarà el dilluns.

Per part del PSOE, la síndica Rebeca Torró va destacar que un dels senadors territorials serà l’expresident de la Generalitat i actual president del grup parlamentari socialista, Ximo Puig. Va assegurar que Puig és la persona més adequada per a representar i defensar els interessos dels valencians a Madrid, i que compaginarà tots dos escons. El segon nom dels socialistes encara no ha sigut definit i es prendrà una decisió interna en el partit en els pròxims dies.

En el cas de Compromís, el síndic Joan Baldoví va assenyalar que encara no han decidit el nom del seu representant com a senador territorial, ja que estan enfocats en les eleccions generals que se celebraran aquest diumenge. No obstant això, va assegurar que a partir del dilluns s’adoptarà una proposta consensuada entre totes les formacions de Compromís.

Finalment, la síndica de Vox, Ana Vega, va esmentar que el seu grup parlamentari no tindrà senador territorial assignat. Encara que va indicar que el camí es construeix pas a pas i amb temps, i va precisar que després del ple de la setmana vinent, es reunirà la Junta de Síndics per a donar per finalitzat el període de sessions i fixar l’inici del següent, després de l’estiu.

Compartir en redes sociales