Les Corts Valencianes Rebutgen Possibilitat d’Amnistia i Indult Generalitzat

Imagen de archivo de Les Corts. EFE/Biel Aliño

Les Corts Valencianes aprovaran aquest dijous una iniciativa presentada pel PP que rebutja «qualsevol tipus d’amnistia o indult generalitzat» i reclama acords d’Estat en les negociacions sobre el futur Govern d’Espanya per a evitar el «xantatge dels independentistes» o una repetició electoral.

La proposta, que s’ha debatut aquest dimecres i s’aprovarà demà gràcies a la majoria absoluta que sumisquen el PP i Vox en Les Corts, ha sigut defensada pel síndic del PP, Miguel Barrachina. Barrachina ha indicat que l’objectiu és que els socialistes valencians «deixen de fer de pelut del separatisme català» i de ser «vassalls».

«És una oportunitat perquè el PSPV-PSOE solte amarres», ha destacat Barrachina, qui ha considerat que els socialistes estan superant tots els «límits» legals i ètics perquè Pedro Sánchez governe amb el suport dels separatistes catalans, amb pactes com una amnistia als condemnats pel ‘procés’.

Li ha replicat el socialista José Muñoz, qui ha criticat que la primera iniciativa del PP en Les Corts d’aquesta legislatura no tinga «res a veure amb qüestions valencianes» i ha acusat els populars de fer una «utilització absolutament partidista» d’aquesta institució i convertir-la en «ariet contra el Govern d’Espanya».

Muñoz ha lamentat la «manifesta absència de projecte polític» del PP per a la Comunitat, i ha assegurat que els socialistes continuaran treballant «amb generositat» i en el marc de la Constitució per a millorar la convivència entre catalans i d’aquests amb la resta d’Espanya des del diàleg.

El PP si que obtindrà el suport de Vox, el diputat del qual José María Llanos ha criticat que es vulga donar el «perdó total als qui han delinquit contra el propi Estat vigent en la democràcia i a més diuen que tornaran a fer-ho» i ha assegurat que si no l’haguera presentada el PP l’haguera registrada Vox.

Des de Compromís, la diputada Isaura Navarro ha afirmat que no poden donar suport a la proposta perquè estan «en les antípodes», ja que on els populars «creguen problemes» aquesta coalició aposta per solucions amb diàleg i transparència, i ha retret al PP que haja plantejat en tots els ajuntaments aquest debat des de la «confrontació».

Compartir en redes sociales