Les Corts Valencianes Inicien el seu Nou Període de Sessions amb la Presa de possessió de Nous Parlamentaris

Vista general del nuevo Consell que preside Carlos Mazón (d) ocupando los bancos azules. EFE/Biel Aliño/Archivo

Aquesta setmana, Les Corts Valencianes reprendran les sessions plenàries després del recés estival. El ple que donarà principi el dimecres se centrarà en la presa de possessió dels nous parlamentaris i en les compareixences monogràfiques dels nous consellers per a exposar els seus plans de gestió.

A pesar que l’1 de setembre es va dur a terme una reunió de la diputació permanent, l’equivalent al ple durant les vacances parlamentàries, el primer ple ordinari del nou període, que s’estén des de setembre fins a desembre, es desenvoluparà entre el dimecres i el dijous.

L’onzena legislatura de les Corts va començar el 26 de juny després de les eleccions autonòmiques del 28 de maig, amb la sessió constitutiva. Durant el mes de juliol, es van dur a terme tres plens significatius: el de la investidura de Carlos Mazón com a president de la Generalitat, la seua presa de possessió i l’elecció dels senadors territorials. Després d’aquests esdeveniments, es van iniciar les vacances parlamentàries.

El primer ple ordinari del nou període s’inaugurarà el dimecres a les 10 del matí amb la presa de possessió de díhuit nous parlamentaris. Catorze d’ells pertanyen al PP, tres al PSPV-PSOE i un a Vox. Aquests parlamentaris ocupen les vacants deixades per aquells que van assumir noves responsabilitats, com a càrrecs en el Consell i en les Corts Generals.

Entre els nous parlamentaris del PP es troben noms com Javier Gutiérrez, Manuel Pérez Fenoll, José Salas, Dolores Peña i Carmen Martínez Clemor per Alacant; Jesús Lecha, Candela Anglés, Nieves Martínez, Elena Albalat i Luis Martínez per Castelló; i Mari Carmen Contelles, José Todolí, José Forés i Mar Galcerán, sent aquesta última la primera diputada amb Síndrome de Down en Les Corts Valencianes. Aquests legisladors substitueixen a figures com José Antonio Rovira, Francisco Javier Sendra, Rosario Escrig, Julia Parra, Eva Ortiz, Alberto Fabra, Salomé Pradas, Marta Barrachina, Rubén Ibáñez, Susana Fabregat, Ruth Merino, Vicente Mompó, Felipe Carrasco i Ernesto Fernández.

El grup socialista també presenta cares noves, amb Michel Montaner i Sonia Borruey en la circumscripció de València, substituint a Miguel Mínguez i Carmen Martínez, i José Díaz en la circumscripció d’Alacant en lloc de Josefina Bueno.

Finalment, Ana Bellver ocuparà l’escó de Vox per Castelló, reemplaçant a José Luis Aguirre, qui es va convertir en el nou conseller d’Agricultura.

Compartir en redes sociales