Les Corts Valencianes creen comissió de recerca sobre gestió pública

Aquesta setmana, Les Corts Valencianes duran a terme la formació de la primera comissió de recerca d’aquesta legislatura. La comissió se centrarà en examinar possibles irregularitats en el sector públic instrumental de la Generalitat durant el període comprès entre els anys 2016 i 2023, coincidint amb la gestió dels Governs del Botànic.

La proposta per a aquesta comissió va ser presentada conjuntament pel Partit Popular (PP) i Vox, i va ser aprovada a fins de febrer en el ple amb el suport d’aquests grups, mentre que el PSPV i Compromís es van oposar. Aquests últims proposaven ampliar la recerca des de la creació de cada entitat o des de 1995 fins a l’actualitat, incloent-hi les ja extintes.

Segons el PP, durant l’última legislatura de Ximo Puig com a president, el sector públic empresarial valencià va realitzar 254,000 contractes a dit, mentre que Vox estima en 25,000 milions d’euros el cost d’aquest sector públic durant els vuit anys del Botànic.

Els partits de l’oposició han argumentat que la recerca ha d’abastar tota la història del sector públic, la qual cosa inclou els anys dels governs del PP. La comissió es constituirà el dimecres a les 11.15 hores i, posteriorment, els grups parlamentaris presentaran propostes de calendari i pla de treball per a aquest òrgan, que tindrà un termini màxim de divuit mesos per a elaborar les seves conclusions i portar-les al ple per al seu debat i aprovació.

Compartir en redes sociales