Les Corts Rebutja Esmenes a la Llei que Elimina l’Impost de Successions i Donacions a València

Vista general del pleno de Les Corts Valencianes. Archivo/ EFE/Biel Aliño

La comissió d’Economia de Les Corts ha desestimat, amb els vots en contra del PP i Vox, les esmenes parcials presentades per l’oposició respecte a la primera mesura econòmica del Consell: la llei que proposa l’eliminació de l’impost de successions i donacions. Mari Carmen Contelles, diputada del PP, ha argumentat que les esmenes «no contribueixen a millorar la llei», mantenint així la iniciativa del govern valencià per a «acabar amb un impost injust» que, segons ella, obligava els valencians a pagar dues vegades per l’esforç dels seus progenitors.

Contelles ha destacat que esta llei posa fi a una injustícia que afectava aproximadament 21.000 valencians, obligats a renunciar a les seues herències al no poder assumir el cost de l’impost. Es preveu que la bonificació d’este impost s’aplique de manera retroactiva des del 28 de maig, una vegada siga ratificat en el ple de Les Corts.

Per part seua, la diputada de Vox, Teresa Ramírez, ha expressat la seua preocupació per la falta d’acord de l’oposició amb els arguments a favor de la bonificació del 99%, la qual considera en detriment de l’esforç i estalvi dels ciutadans. Ramírez ha assenyalat que este impost ha portat a moltes famílies a renunciar a les seues herències o endeutar-se per a mantindre el seu llegat.

En contraposició, Jose Muñoz, portaveu d’Hisenda del PSPV-PSOE, ha criticat la llei, al·legant que beneficia només a 25.000 valencians i redueix els ingressos de la Generalitat en 392 milions d’euros. Muñoz ha emfatitzat que la proposta del Partit Popular afavoreix principalment als més rics i es fonamenta en «premisses falses».

 

Compartir en redes sociales