La Policia Local de Riba-roja de Túria Realitza Més de 12,000 Actuacions en 2022

La Policia Local de Riba-roja de Túria va dur a terme un total de 12,602 actuacions al llarg de tot el municipi durant l’exercici de 2022, segons ho detalla l’informe presentat per la prefectura de la policia. Esta memòria reflecteix el treball i el compliment de les funcions realitzades pels membres del cos policial al llarg de l’esmentat període.

L’informe destaca que les unitats de Seguretat Pública, Seguretat Viària, Protecció de Menors i Prevenció de la Violència de Gènere van concentrar la major quantitat de treball. A més, s’esmenten les accions realitzades per altres unitats, com a Serveis Humanitaris, Medi Ambient i tasques administratives relacionades amb disposicions municipals.

La unitat de Seguretat Viària va registrar el major nombre d’actuacions en tot l’any 2022, amb un total de 2,051. D’estes, més de la meitat, és a dir, un total de 1,231, corresponen a denúncies per infraccions a la llei de seguretat viària de competència municipal, mentre que altres 294 es van referir a infraccions sota la jurisdicció de la Prefectura provincial de trànsit.

En este àmbit d’activitat, es destaquen 205 actuacions relacionades amb l’assistència, investigació i tramitació d’accidents de trànsit, a les quals se sumen 88 controls rutinaris de transport escolar, 81 controls de trànsit de conductors i mercaderies, així com 58 controls d’alcoholèmia. Finalment, s’esmenten 32 actuacions per danys materials, altres 20 per vehicles abandonats i 21 atestats.

La unitat de Seguretat Pública també va ser una prioritat per a la Policia Local de Riba-roja de Túria, que va realitzar un total de 1,002 actuacions en total durant l’any passat. Estes van incloure 229 seguiments d’arrestos domiciliaris, 161 citacions judicials, 133 actuacions relacionades amb substàncies estupefaents i altres 35 relacionades amb esdeveniments com a festivitats locals, a més de 86 diligències instruïdes per causes judicials.

Les actuacions relacionades amb menors van sumar un total de 1,177 durant 2022, la majoria de les quals van estar relacionades amb el control d’entrades i eixides d’escoles, amb un total de 1,169 actuacions. A més, es van dur a terme 4 actuacions relacionades amb la protecció de menors i altres 4 per absentisme escolar. Quant a les xarrades per a menors, la policia de Riba-roja de Túria va realitzar un total de 37 xarrades, a les quals van assistir 540 menors.

Pel que fa a Serveis Humanitaris i Emergències, es van realitzar un total de 752 actuacions, de les quals 612 van ser serveis relacionats amb malalties, consum de drogues/alcohol, persones sense llar o persones extraviades, entre altres. A més, es van realitzar altres 140 actuacions relacionades amb incendis, inundacions, ensulsiades o rescats. Estos serveis es complementen amb els 57 duts a terme per la unitat de Medi Ambient.

Al llarg de l’any 2022, es van dur a terme altres 54 actuacions relacionades amb la protecció i assistència a dones, de les quals 36 van estar relacionades amb la violència de gènere i altres 18 amb la violència domèstica. També es van realitzar 235 controls relacionats amb permisos de construcció i 114 controls d’animals de companyia, incloent-hi aquells considerats perillosos, a més d’altres 97 actuacions relacionades amb el consum de begudes alcohòliques en la via pública.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, va elogiar «la gran labor que realitzen tots els agents, sense excepció, que formen part de la plantilla actual de la Policia Local en el seu dia a dia, amb un treball fonamental en la vida del nostre municipi com a garants de les llibertats dels ciutadans i amb una tasca important a ajudar a tots els veïns en qualsevol àmbit de la societat».

Compartir en redes sociales