La Guàrdia Civil desmantella una banda de narcotraficants en una luxosa urbanització de Calp

NAC27. ALICANTE 10/04/2012.- Fotografía facilitada por la Dirección General de la Policía tras la desarticulación en Alicante, Murcia y Córdoba de una organización dedicada al cultivo de marihuana a gran escala y la detención de 21 de sus integrantes. En la imagen se ven algunos de las plantas estupefacientes intervenidos por los agentes durante la operación. EFE–

La Guàrdia Civil ha dut a terme una important operació en la localitat alacantina de Calp, on ha desarticulat una banda de narcotraficants composta per cinc homes de nacionalitat albanesa, les edats de la qual oscil·len entre els 30 i els 35 anys. Segons les investigacions, aquests individus haurien estat cultivant més de 530 plantes de marihuana a l’interior d’un xalet situat en una exclusiva urbanització.

Els cinc detinguts, que ja comptaven amb antecedents policials relacionats amb activitats delictives similars, han sigut arrestats i posteriorment ingressats a la presó. La investigació, que es va iniciar a l’abril passat, va ser resultat del descobriment d’una plantació de grans dimensions a Calp, la qual cosa va portar a la Guàrdia Civil a iniciar un exhaustiu treball per a desmantellar aquesta xarxa criminal.

Les perquisicions van permetre identificar als integrants del grup, els qui exercien diferents rols dins de l’organització. Mentre un d’ells es dedicava a cura de la plantació, un altre s’encarregava de les labors logístiques, i tres membres del grup s’encarregaven de la recol·lecció de la droga.

El passat 10 de juny, les autoritats van dur a terme un registre en l’habitatge sospitós, on es van confiscar d’un total de 532 plantes de marihuana, a més de 56 quilograms de droga en forma de cabdells. També van trobar una gran quantitat de material utilitzat per al cultiu de la plantació, entre el que destaquen uns 400 quilograms de cablejat elèctric. Així mateix, es van descobrir desperfectes en el xalet, el qual estava en règim de lloguer, valorats en més de 20.000 euros.

Els cinc individus enfronten càrrecs per delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i pertinença a organització criminal. També se’ls imputen delictes pels danys causats en l’habitatge on operaven per a dur a terme les seues activitats il·lícites.

Aquesta operació representa un important colp contra el narcotràfic a la regió i destaca l’eficàcia de les forces de seguretat en la lluita contra aquesta mena de delinqüència. La Guàrdia Civil continua treballant per a desmantellar xarxes criminals i mantindre la seguretat a la Comunitat Valenciana.

Compartir en redes sociales