La Falla Municipal de València Agafa Forma: Art, Coloms i Pau

La plaça de l’Ajuntament de València ja està cobrant vida amb la construcció de la falla municipal, que destaca pels imponents coloms que coronen el monument i un cridaner ànec de goma groc, convertint-se en el punt d’atracció per als curiosos i amants de les Falles que s’acosten al lloc.

El gegantesc ànec groc, representant als ànecs de goma, és un dels ninots principals d’aquest monument, que es titula «Dos coloms, una branca». Dissenyat per l’artista urbà valencià Escif i elaborat per l’artista faller Pere Baena, aquest monument s’erigeix com l’epicentre del turisme faller a la ciutat, transmetent un fort missatge de pau.

Aquest dimarts està previst que arribin més ninots a la plaça per a completar «el que sigui possible durant el dia», segons Pere Baena. Els coloms centrals aconseguiran una altura de 20 metres i el diàmetre total de la falla se situarà al voltant dels 30 metres.

En paraules de l’artista urbà Escif, «la idea principal són dos coloms blancs, símbol de la pau, enfrontades com a símbol de la guerra, per una branca d’olivera, que també reflecteix la pau». Afegeix que «la guerra és separació i la pau és unió», destacant la importància d’entendre que «l’altre i tu sou el mateix» per a aconseguir la pau.

La plaça de l’Ajuntament ja ha atret a nombroses persones que aprofiten per a prendre’s fotos i selfies amb els coloms i l’ànec groc. Alguns visitants van expressar que «València ja fa olor de Falles» i que intenten anticipar-se per a admirar els monuments «abans que hi hagi més gent».

En els pròxims dies, tant en la plaça de l’Ajuntament com en altres ubicacions falleres, s’aniran col·locant peces fins a l’esperada plantà oficial del 15 de març. Destacarà, sobretot, el muntatge dels monuments de la Secció Especial, coneguts per la seva espectacular grandària i equilibri gairebé impossible.

Compartir en redes sociales