La Comunitat Valenciana, tercer destí preferit per viatgers espanyols en pernoctacions hoteleres al juny

Varias personas se protegen del calor con gorras y abanico en Valencia. Archivo/EFE/Ana Escobar

La Comunitat Valenciana es va posicionar com el tercer destí més triat pels viatgers residents a Espanya per a les seues pernoctacions hoteleres durant el mes de juny, representant el 12,6% del total, situant-se darrere d’Andalusia i Catalunya.

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) va informar que les pernoctacions hoteleres en tota Espanya van experimentar un augment significatiu del 13,5% en la primera meitat de l’any, en comparació amb el mateix període del 2022, aconseguint un màxim històric de 149,76 milions d’estades, 270.000 més que entre gener i juny de 2019.

Els preus dels hotels en territori espanyol van augmentar un 8% en taxa interanual durant juny, registrant el menor increment des de desembre de 2022. A més, els hotels van tindre ingressos mitjans de 80,5 euros diaris per habitació disponible, marcant la xifra més alta per a un mes de juny en la sèrie històrica. En el que va de l’any, els preus dels hotels han augmentat un 9,8% de mitjana en taxa interanual.

Només al juny, l’augment de les estades es va situar en un 3,3% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, sumant 36,2 milions de registres, xifra que s’acosta a un milió menys que al juny de 2019. D’aquestes estades, el 33% va correspondre a viatgers espanyols (un 1,2% menys en taxa interanual), mentre que la resta va provindre d’estrangers (un 5,6% més).

L’estada mitjana per viatger va disminuir un 1,4% en relació a juny de 2022, quedant en una mitjana de 3,2 hostalatges per persona.

Quant als mercats d’origen dels viatgers estrangers a Espanya, els procedents del Regne Unit es van mantindre com els principals en nombre de pernoctacions de no residents al país, representant el 30,2% del total al juny, mentre que els alemanys van ocupar el 18,6%.

En termes d’ocupació, els hotels espanyols van incrementar en un 7,6% la seua plantilla ocupada en l’allotjament durant el mes passat, aconseguint un total de 281.190 persones ocupades, la xifra més alta registrada en un mes de juny des que van començar els registres en 1999.

Per regions, Andalusia, Catalunya i Comunitat Valenciana van destacar com els principals destins per als viatgers residents a Espanya que van triar allotjar-se al juny, representant el 21,6%, 15,7% i 12,6% del total de pernoctacions, respectivament.

Per als turistes estrangers, Balears es va consolidar com el destí més popular al juny, acaparant el 33,9% del total d’hostalatges, seguida per Canàries (19%) i Catalunya (18,3%).

 

 

Compartir en redes sociales