Informe d’Activitats: Policia Local de Riba-Roja de Túria

La Policia Local de Riba-Roja de Túria ha dut a terme un total de 12.700 actuacions al llarg de l’any 2023, en comparació amb les 12.602 de l’any anterior, revelant una diferència de 98 actuacions entre tots dos anys. Aquestes xifres estan detallades en l’informe anual de la policia, que enumera les tasques realitzades per tots els agents.

L’informe de l’últim exercici se centra en les actuacions dutes a terme pels agents de policia en àrees com a Seguretat Ciutadana, Seguretat Viària, Protecció de Menors, Violència de Gènere, Serveis Humanitaris i Emergències. A més, el resum d’activitats policials registra altres intervencions diverses relacionades amb molèsties en la via pública, controls, accidents o serveis d’alarma, entre altres.

El departament de Seguretat Viària és el que concentra el major nombre d’actuacions policials, amb un total de 2.134, destacant les 1.505 denúncies municipals per infraccions a la llei de Seguretat Viària, així com altres 366 casos tramitats per la Prefectura provincial de trànsit, 55 controls d’alcoholèmia, 84 controls de tràfic sobre persones i mercaderies, 37 atestats judicials i 31 vehicles abandonats.

Les actuacions relacionades amb Menors constitueixen el segon àmbit en el qual la policia local va dur a terme més intervencions, amb un total de 1.173 tasques, entre les quals destaquen els 1.169 controls d’entrada i sortida de col·legis locals, 3 actuacions de protecció de menors i 1 cas registrat de vandalisme en col·legis. És important assenyalar que les xifres d’enguany són similars a les de l’exercici de 2022, en el qual es van registrar 1.002 en total. Dins de l’àmbit de Menors, els agents de policia també van realitzar xerrades de conscienciació, com les 21 xerrades a les quals van assistir 330 persones.

El document recull 1.021 actuacions en Seguretat Pública, que inclouen 189 tasques relacionades amb citacions judicials, 150 actuacions per substàncies estupefaents, 158 diligències instruïdes per causes judicials, 135 atencions i serveis a dones maltractades, 167 identificacions i 52 infraccions a la llei de Seguretat Ciutadana, entre altres.

Les disposicions municipals van comptabilitzar 933 actuacions, centrades en 388 controls sobre animals de companyia i perillosos, dels quals 26 van finalitzar amb denúncia, 155 controls d’establiments, 119 vigilàncies de mercats fixos i ambulants, 87 objectes perduts i tramitats, 84 controls de consum de begudes alcohòliques en la via pública i 37 denúncies per infracció de les ordenances.

L’informe de la Policia Local de Riba-Roja de Túria també detalla un total de 587 actuacions sobre serveis humanitaris i emergències, de les quals 519 estan relacionades amb serveis per malaltia, consum de drogues-alcohol, persones sense llar o extraviades, a més d’altres 68 actuacions sobre emergències relacionades amb incendis, inundacions, despreniments o rescats. A més, es van dur a terme 163 actuacions corresponents al Servei de Medi Ambient i Policia Rural al parc fluvial i zones de cultiu.

Finalment, destaquen els 6.125 serveis realitzats pels agents de la Policia Local de Riba-Roja de Túria durant el passat exercici de 2023, que inclouen 991 casos gestionats i rebuts per emergència procedents del 112, 800 serveis per molèsties en la via pública, en habitatges o locals, 998 actuacions en la regulació del trànsit i 317 controls per robatoris, entre altres.

L’alcalde de Riba-Roja de Túria, Robert Raga, va destacar «l’esforç, la dedicació i el treball diari de tots els agents de la policia local en el compliment de les normatives legals i en les labors d’ajuda als nostres veïns, per a així contribuir a una Riba-roja de Túria millor, més habitable, respectuosa i amb una major qualitat de vida».

Compartir en redes sociales