Incendi Forestal a Tàrbena: Sense Control i a l’espera de Mitjans Aeris

L’incendi forestal que va començar el diumenge a Tàrbena (Alacant) continua sense control i s’espera la incorporació de mitjans aeris a l’alba, després d’una nit que ha estat descrita com a «complexa» per Emergències de la Generalitat a causa de les difícils condicions per als serveis d’extinció desplegats en la zona.

El foc continua actiu després d’haver consumit al voltant de 800 hectàrees i haver obligat a evacuar a uns 180 residents de la zona, xifres que no han augmentat des de l’última actualització.

Durant la nit, s’ha prioritzat la seguretat dels equips d’extinció per a evitar situacions perilloses provocades per l’avanç de l’incendi i les condicions meteorològiques adverses.

S’espera que s’incorporin gradualment sis mitjans aeris, recolzats per dotze unitats del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant, dos coordinadors forestals, deu unitats dels bombers forestals de la Generalitat amb tres unitats helitransportadas, i diversos equips de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

L’incendi, que es va iniciar al migdia del diumenge en el municipi de Tàrbena, va poder haver-se originat a partir d’una crema controlada, segons va indicar la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé

Compartir en redes sociales