Incendi a Xàtiva (València) provoca l’evacuació de 12 veïns i deixa diversos ferits

Imagen del suceso facilitada por el Consorcio Provincial de Bomberos de Valencia

En la matinada de hui, els bombers van acudir ràpidament a un incendi que es va deslligar en un pis situat en la plaça *Hort de Mora de Xàtiva, València. El sinistre va obligar a evacuar a 12 residents de l’edifici, i lamentablement, es van produir ferides arran del succés.

Un home de 54 anys va patir ferides per inhalació de fum, mentre que un valent bomber de 38 anys va resultar afectat per un colp de calor mentre combatia les flames. A més, tres dones van ser afectades per crisis d’ansietat a causa de l’angoixa generada per l’incident.

Després de rebre l’avís de l’incendi a les 5.47 hores del matí, dues dotacions de bombers de Xàtiva i dos d’Alzira, incloent-hi un sergent i un cap de parc d’Alzira, van acudir al lloc per a fer front al sinistre.

Per motius de seguretat, tot el veïnat va ser confinat en els seus habitatges, ja que el fum havia inundat l’escala de l’edifici. Els bombers van treballar incansablement per a rescatar a una persona que es trobava dins del pis afectat, utilitzant màscares de rescat. Posteriorment, aquesta persona va ser atesa pels serveis sanitaris mobilitzats pel Centre d’Informació i Coordinació d’Emergències (*CICU).

A més del rescat, els bombers van evacuar de manera segura a dotze persones que es trobaven en altres pisos de l’edifici i van procedir a ventilar tot l’immoble.

En el lloc, es trobaven unitats del Servei d’Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) i del Suport Vital Bàsic (*SVB). Un bomber de 38 anys que es va sentir marejat a causa d’un colp de calor va rebre atenció mèdica i posteriorment va ser traslladat a l’hospital en una ambulància del *SVB.

Així mateix, l’equip de SAMU va brindar atenció a l’home de 54 anys rescatat del pis, qui havia inhalat fum durant l’incendi. També va ser traslladat a l’hospital en una ambulància del *SVB per a rebre l’atenció necessària.

Durant l’incident, tres dones, de 34, 36 i 49 anys d’edat, van ser ateses per crisi d’ansietat, però afortunadament van ser donades d’alta en el lloc.

Les autoritats continuen investigant les causes de l’incendi, mentre que els serveis d’emergència i els bombers mereixen reconeixement per la seua ràpida resposta i valentia en el maneig d’aquesta situació delicada.

 

 

Compartir en redes sociales